baunei, navigacija Svet24.si

Navigacija Google Zemljevidi jih pripelje na ...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Svet

Novi grški premier Micotakis napovedal znižanje davkov

Deli na:
Novi grški premier Micotakis napovedal znižanje davkov

Na predčasnih parlamentarnih volitvah v Grčiji je zmagala konservativna opozicijska stranka Nova demokracija (ND) Kiriakosa Micotakisa (foto). - Foto: Reuters

Novi grški premier Kiriakos Micotakis je danes na prvi seji svoje vlade napovedal, da bodo do konca meseca pripravili zakonodajni predlog za znižanje davkov, ki so ga obljubili v predvolilni kampanji.

Med drugim je Micotakis napovedal, da bodo od začetka leta 2020 v dveh letih za 30 odstotkov znižali davek na nepremičnine, ki ga je v času gospodarske krize uvedla vlada pod vodstvom konservativne Nove demokracije. Micotakis takrat te stranke še ni vodil.

Postopno namerava znižati tudi davek na dobiček pravnih oseb, in sicer za osem odstotkov. Napovedal je tudi spremembe dohodninske lestvice za razbremenitev davkoplačevalcev, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Niti dneva ne smemo izgubiti," je na današnji seji nove grške vlade povedal ministrom. Predal jim je seznam nalog, ki jih morajo opraviti do decembra, in napovedal, da bodo njihovo delo ves čas ocenjevali.Nova vlada pod Micotakisovim vodstvom, ki jo sestavlja 18 ministrov in namestnik premierja, je prisegla v torek, zgolj dva dni po predčasnih parlamentarnih volitvah. Na teh je Nova demokracija osvojila skoraj 40 odstotkov glasov in bo imela 158 poslanskih sedežev v 300-članskem parlamentu.

Levičarska stranka Siriza dosedanjega premierja Aleksisa Ciprasa je prejela 31,5 odstotka glasov, imela pa bo 86 poslanskih mandatov.

V kampanji je vodja Nove demokracije obljubljal preporod skozi vrsto reform na področjih izobraževanja, uprave in pravosodja ter spremembe na trgu delovne sile, s čimer želi zmanjšati stopnjo brezposelnosti, ki je v času krize poletela v nebo. Njegov cilj je prenoviti desetmilijonsko državo do leta 2021, ko bodo slavili 200-letnico moderne grške republike.

loading...
Loading...