Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nova teorija zarote: tako naj bi se želeli demokrati sami znebiti Bidna

Deli na:
Nova teorija zarote: tako naj bi se želeli demokrati sami znebiti Bidna

Ameriški predsednik Joe Biden - Foto: Facebook/POTUS

Po aferi z zaupnimi dokumenti, ki so jih odkrili pri Joeju Bidnu, so republikanci začeli širiti teorijo, da gre za naklep demokratov, da bi Bidnu preprečili vnovično kandidaturo za predsednika ZDA. Med glasnejšimi je kongresnik Matt Gaetz, ki je z nekaj drugimi zavlačeval potrditev Kevina McCarthyja na položaj predsednika predstavniškega doma.

Gaetz je televiziji Fox News ponudil teorijo, da je škandal preveč ugoden za republikance, in sumi, da gre za demokratsko zaroto proti 80-letnemu Bidnu, da ne bi več kandidiral za predsednika. Teorija se je med republikanci prijela in med drugim jo širi še nekdanji odvetnik bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, Rudy Giuliani, prevzeli pa so jo tudi komentatorji televizije Fox News.

"Obstaja občutek, da demokrati odstranjujejo Bidna. Ne vem, če je to res, ne vem pa niti, če to ni res," je izjavil Gaetz. "To se dogaja v času, ko se Biden pripravlja na odločitev o novi predsedniški kandidaturi," je teorijo povezal kongresnik iz Floride.


Trumpova snaha Lara Trump je medtem menila, da za objavami dokumentov stoji Obama. Prepričalo jo je to, da Bidna in predstavnikov njegove vlade ne zaslišujejo ostro le konservativni novinarji ampak tudi vsi ostali.

Pravosodno ministrstvo ZDA od lani preiskuje Trumpa, ker je ob odhodu s položaja s seboj odnesel več škatel zaupnih dokumentov in jih ni hotel vrniti. Bidnovi odvetniki so nato novembra lani v Bidnovi pisarni in hiši odkrili zaupne dokumente iz časa, ko je bil še podpredsednik v vladi Baracka Obame.

Bela hiša ne zna pojasniti, zakaj so z objavo odkritja čakali do januarja, ko se je zgodba najprej pojavila v medijih. Ne zna pojasniti niti razdrobljenih objav odkritij, ki so znana od lanskega novembra, republikanci pa lahko sedaj trdijo, da je Biden podobno neodgovoren kot Trump, ki ga s političnega vidika skorajda ne more doleteti hujša kazen kot Bidna.