stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nova hrvaška predsednica o odnosih s Slovenijo: Upam, da bomo končno potegnili črto pod zgodovino

Deli na:
Nova hrvaška predsednica o odnosih s Slovenijo: Upam, da bomo končno potegnili črto pod zgodovino

Foto: Bobo

Novoizvoljena hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je po nedeljski izvolitvi za POP TV v Zagrebu izrazila upanje, da bosta Hrvaška in Slovenija v prihodnjih tednih in mesecih rešili vsa odprta vprašanja, tudi glede Ljubljanske banke.

"Slovenijo in Hrvaško povezuje veliko več stvari, kot ju razdvaja. Zato upam, da bomo v tednih in mesecih, ki prihajajo, do konca rešili vsa odprta vprašanja, ki so ostala. Tudi, čeprav tega zdaj ne bi izpostavljala, z Ljubljansko banko, in da bomo končno potegnili črto pod zgodovino in krenili v prihodnost odprtih odnosov," je povedala.

Glede pričakovanj od prvega srečanja s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem pa je dejala, da se ga veseli, kot tudi z drugimi visokimi slovenskimi predstavniki. Dodala je, da je imela vedno izjemno dobre odnose z njimi, tudi ko so govorili o odprtih vprašanjih, in da si je vedno prizadevala za dobre osebne odnose, saj so "osebna prijateljstva zelo pomembna za politični dialog, pa tudi za prijateljstvo med državama".

Grabar Kitarovićevi je Pahor v telefonskem pogovoru že čestital ob izvolitvi. Zavzel se je za čim tesnejše in iskreno medsebojno sodelovanje v prid obeh narodov in držav ter miru in varnosti širše v sosedstvu.

Novoizvoljena predsednica je Pahorja tudi povabila na svojo inavguracijo, ki bo 18. februarja, so še sporočili iz urada predsednika republike.