favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nov pokol na ameriški šoli: v Teksasu več smrtnih žrtev

Deli na:
Nov pokol na ameriški šoli: v Teksasu več smrtnih žrtev

Foto: YouTube

V strelskem napadu na srednji šoli v mestu Santa Fe blizu Houstona v zvezni državi Teksas je danes izgubilo življenje 10 ljudi, 10 pa je bilo ranjenih, je sporočil teksaški guverner Greg Abbott. Napad je z očetovim orožjem izvedel dijak te šole, ki je že v priporu. Ameriški predsednik Donald Trump je streljanje označil za grozljivo.

Abbott je v izjavi medijem streljanje po poročanju tujih tiskovnih agencij opisal kot enega najbolj ostudnih napadov na šolah v zgodovini te druge največje ameriške zvezne države po številu prebivalcev. Med umrlimi in ranjenimi je večina dijakov, ranjen je bil tudi policist.

Že za naslednji teden je guverner napovedal niz razprav z dijaki, starši, policisti, imetniki orožja in strokovnjaki, da bi "takoj začeli snovati hitre rešitve, zato da se takšne tragedije nikoli več ne bi ponovile".

Strelec, ki je že priprt, je bil po poročanju medijev 17-letni dijak te šole. Poleg njega je policija priprla še eno osebo, ki naj bi bila domnevno povezana s streljanjem. Kot je povedal Abbott, je strelec uporabljal očetovo orožje, in sicer puško in 38-kalibrski revolver. Ni pa še imel informacije, ali je oče, ki naj bi imel orožje v lasti zakonito, vedel, da mu ga je sin vzel. V Teksasu sicer orožje lahko posedujejo osebe, starejše od 18 let.

Lokalne televizije iz Teksasa so poročale, da je zaprto celotno šolsko okrožje mesta Santa Fe, srednjo šolo so obkolile različne policijske sile, na območju pa so bili tudi helikopterji za evakuacije ranjenih. Televizijski posnetki so iz zraka prikazovali dijake, ki so prihajali iz poslopja z dvignjenimi rokami in policiste, ki so jih preiskovali, preden so jih spustili naprej na varno. Šolo so že evakuirali.



Teksaška policija je medtem sporočila, da so med pregledom šole v stavbi in zunaj območja šole odkrili domnevne eksplozivne naprave. Abbott je povedal, da je storilec podtaknil več vrst eksplozivnih sredstev, med drugim molotovko.

Trump se je sprva odzval na Twitterju, kjer je zapisal, da prva poročila ne kažejo na nič dobrega. Kasneje pa je dodal, da se mu "para srce" ob "absolutno grozljivem" streljanju na šoli, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"To se v naši državi že predolgo dogaja," je dejal kasneje na dogodku v Beli hiši. "Moja administracija je odločena, da bo storila vse v svoji moči, da zaščitimo študente, zavarujemo šole in da držimo orožja stran od ljudi, ki predstavljajo grožnjo sebi in drugim," je še dodal.

Priče so uvodoma poročale, da je nekdo prišel v šolo s šibrovko in ustrelil dijakinjo v nogo.