gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Svet

15-letna Danka, simpatizerka IS, načrtovala bombni napad na šoli

Deli na:
15-letna Danka, simpatizerka IS, načrtovala bombni napad na šoli

Foto: Profimedia - Avstrijska vlada predvideva, da jo bo izvajanje integracijskega paketa do konca leta 2018 stalo 200 milijonov evrov.

Najstniška simpatizerka skrajne skupine Islamska država (IS), ki je načrtovala napad na danske šole z doma narejeno bombo, je bila obsojena na šest let zapora.

Deklica je bila v času načrtovanja napada stara šele 15 let in je skušala vzpostaviti stik z voditelji IS preko Twitterja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policijo so o nenavadnem obnašanju deklice obvestili njeni starši, ki so postali sumničavi, ko je najstnica v kleti začela eksperimentirati s kemikalijami.

Preiskovalci so našli steklenice z vodikovim peroksidom, citronsko kislino in acetonom ter kovinsko posodo z ostanki neznanih tekočin.

Sodišče v danskem Holbaeku, ki leži zahodno od Koebenhavna, je v torek sedaj 17-letnico spoznalo krivo načrtovanja terorističnega dejanja.

Strokovnjaki so sicer ocenili, da iz najdenih kemikalij ne bi mogla sestaviti močne bombe, ampak se je sodišče v obsodbi osredotočilo predvsem na njeno kriminalno namero in motiv.

Deklica, ki se je spreobrnila v islam, je med drugim pisala sporočila o načrtovanju napada na njeno nekdanjo osnovno šolo in judovsko šolo v danski prestolnici.