DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

NLP-ji v ameriškem kongresu

Deli na:
NLP-ji v ameriškem kongresu

Fotografija je simbolična. - Foto: Arhiv Novice Svet24

Predstavniški dom ameriškega kongresa je imel v torek prvič po pol stoletja zaslišanja o fenomenu neznanih letečih predmetov (NLP), na katerem pa ni bilo nobene uradne potrditve o obstoju življenja v vesolju. V odboru za obveščevalne dejavnosti so zaslišali predstavnike Pentagona, ki še vedno vodijo preiskavo o NLP.

Namestnik obrambnega ministra ZDA za obveščevalne dejavnosti Ronald Moultrie je dejal, da so izbrali direktorja nove delovne skupine, ki bo usklajevala zbiranje podatkov o tem, obenem pa skušajo odvzeti stigmo vprašanju in spodbuditi vojaške pilote in druge pripadnike oboroženih sil, naj prijavijo vse, kar se jim zdi nenavadno.

Ameriška vojska je doslej zbrala številne prijave videnja neznanih letečih predmetov v bližini vojaških oporišč, zato nastajajo različne teorije, od vesoljcev do kitajske ali ruske tehnologije.

Vmesno poročilo vojaških obveščevalcev, objavljeno lani, navaja 144 primerov letečih naprav, ki se gibajo nenavadno hitro, vendar so informacije večinoma povsem zamegljene ali kratke.

Prikazali so video posnetek z lovskega letala F-18, na katerem je na nebu nekaj podobnega balonu. Temu so rekli neidentificirani zračni fenomen, doslej pa ga še niso identificirali.

Kongresniki so opozarjali, da ne gre toliko za to, ali so na nebu vesoljci, temveč je težava v tem, da vojska ne more pojasniti obstoja neznanih fenomenov v ameriškem zračnem prostoru.