900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nikki Haley objavlja spomine o sodelovanju s Trumpom

Deli na:
Nikki Haley objavlja spomine o sodelovanju s Trumpom

Foto: Flickr

Nekdanja veleposlanica ZDA pri ZN Nikki Haley napoveduje svojo knjigo spominov, ki bo nosila naslov "Z vsem dolžnim spoštovanjem". V odlomkih med drugim navaja, da sta jo nekdanji državni sekretar Rex Tillerson in nekdanji šef kabineta Bele hiše John Kelly skušala prepričati, naj se jima pridruži v nasprotovanju predsedniku Donaldu Trumpu.

Tillerson in Kelly sta ji zaupala, da skušata zgolj rešiti državo in nekdanja guvernerka Južne Karoline, ki jo je Trump poslal v ZN, pravi, da je bila nad tem šokirana in ju je zavrnila. Prepričevala naj bi jo, da nista neposlušna šefu, ampak da sta bolje od Trumpa vedela, kaj je v najboljšem interesu Amerike, ker predsednik pač ne ve, kaj dela. Tillerson naj bi ji povedal, da to mora delati, sicer bodo ljudje umirali.

Haleyjeva piše, da bi morala Tillerson in Kelly to, kar sta povedala njej, povedati Trumpu. "Spodkopavanje predsednika je zelo zelo resna zadeva in je v nasprotju z ustavo in vsem, kar si Američani želijo, in je žaljivo. Trump je Tillersona, ki ga je opredelil kot idiota, odpustil marca 2018 na Twitterju.

Trumpa je posebej jezil Kellyjev poskus uvedbe nekaj reda v Belo hišo in Trump se je od njega poslovil decembra 2018. Od takrat naprej pa ima na položaju vršilca dolžnosti šefa kabineta Micka Mulvaneyja, ki ne skuša ničesar.

Kelly je na navedbe Haleyjeve odgovoril, da če z odporom Trumpovim politikam veleposlanica misli na poskus urejanja procesa, da predsednik dobi vse potrebne informacije za in proti določeni politični odločitvi, potem je res kriv.

Knjigo je nemudoma na Twitterju pohvalil Trump in nekdanji veleposlanici zaželel vso srečo. Knjiga sicer še ni izšla, objavljeni so le odlomki.