20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Niki Lauda ponaredil maturitetno spričevalo

Deli na:

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Avstrijec Niki Lauda je že kot mlad fant raje dirkal z avtomobilom kot pa hodil v šolo, zato je ponaredil maturitetno spričevalo, je za nemški časnik Zeit povedal Lauda. Ponarejeno spričevalo pa je bilo tako slabe kvalitete, da ga je staršem lahko pokazal le od daleč, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Moji starši so vztrajali, da naredim maturo. Ampak to je vse predolgo trajalo, zato sem ponaredil maturitetno spričevalo," je dejal Lauda, ki je že z 19 leti dirkal z avtomobili.

Ker pa je bil ponaredek slabe kvalitete, si staršem spričevala ni upal dati v roke. "Pokazal sem jim ga le od daleč, saj bi drugače lahko jasno videli, da je bilo ime pravega lastnika spričevala izbrisano z odstranjevalcem črnila. Človek je lahko na sto metrov videl, da nekaj ni v redu," je dejal Lauda.

"Kljub temu pa so bili vsi srečni in jaz sem se lahko osredotočil na dirke," je dejal svetovni prvak v formuli 1. Slednji je sicer priznal, da je imel v začetku zaradi dejanja slabo vest, ki pa je z njegovo uspešnostjo na svetovnih tekmovanjih kmalu izpuhtela.

Šele leta kasneje je materi priznal, da spričevalo ni bilo njegovo. "Ampak takrat sem bil že zelo uspešen," je še povedal danes 63-letni Lauda.

Njegov stari oče, uspešen industrialec, je po pridobljenem (ponarejenem) spričevalu sicer poskušal njegovo dirkaško kariero prekiniti in ga navdušiti na študij. "Vedno je rekel, da bi morali o članih naše družine brati na gospodarskih straneh časnika in ne med športnimi novicami," se spominja Lauda.