ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Svet

Nigerijska študenta trdita, da so ju Hrvati nasilno deportirali v BiH: z orožjem naj bi ju prisilili, da sta prestopila mejo

Deli na:
Nigerijska študenta trdita, da so ju Hrvati nasilno deportirali v BiH: z orožjem naj bi ju prisilili, da sta prestopila mejo

Foto: YouTube

18-letna študenta iz Nigerije, ki sta se na Hrvaškem udeležila univerzitetnega tekmovanja in za to imela tudi ustrezna vizuma, sta se znašla v migrantskem centru v BiH. Medtem ko študenta zatrjujeta, da so ju hrvaški policisti nasilno pregnali v BiH, hrvaško notranje ministrstvo še ni ustrezno pojasnilo, kako sta 18-letnika zapustila Hrvaško.

Hrvaška policija je potrdila, da je pet nigerijskih državljanov z veljavnimi vizumi vstopilo na Hrvaško 12. novembra, da bi sodelovali na svetovnem univerzitetnem tekmovanju v namiznem tenisu v Pulju. Vseh pet je tudi imelo povratne letalske vozovnice za polet proti Lagosu prek Istanbula za 18. november.

Po tekmovanju sta profesor, ki je bil vodja skupine, in eden od študentov zapustila Hrvaško z zagrebškega letališča. Eden od študentov je 27. novembra zaprosil za azil na Hrvaškem. Pred tem naj bi ga vrnili z meje s Slovenijo, je za hrvaške medije pojasnila tiskovna predstavnica hrvaškega notranjega ministrstva Marina Mandić. Za preostala dva študenta hrvaška policija nima evidence, da sta zakonito zapustila Hrvaško, je odgovorila na navedbe medijev iz BiH, da so v državo nasilno deportirali 18-letnika iz Nigerije.


Omenila je, da sta se 18-letnika po tekmovanju v Pulju 16. novembra prijavila v enem od zagrebških hostlov. Tega sta plačala in zapustila 18. novembra ter odšla neznano kam, je še dejala Mandićeva. Dodala je, da hrvaška policija preiskuje možnost zlorabe prihoda na športno tekmovanje.Nigerijska študenta sta za medije v BiH v torek povedala, da so ju hrvaški policisti ustavili med sprehodom po Zagrebu in ju odpeljali na policijsko postajo, ne da bi preverili njune dokumente, ki sta jih pustila v hostlu. Študenta zatrjujeta, da so ju nato s policijskim kombijem prepeljali do meje z BiH in jima zagrozili s streli, če ne bosta odšla v gozd na drugi strani meje. Bila sta prestrašena in v skupini migrantov, s katerimi sta potem končala v migrantskem centru Miral pri Veliki Kladuši, navaja spletni portal BiH žurnal.info.

O dogodku so že obvestili organizatorje mednarodnega tekmovanja v Pulju in nevladne organizacije za pomoč migrantom v Sarajevu, ki so napovedale, da bodo pomagale študentoma iz Nigerije.

Loading...