pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla hranijo v tovornjakih hladilnikih, čaka se na črn dan s 1000 umrlimi

Deli na:
New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla hranijo v tovornjakih hladilnikih, čaka se na črn dan s 1000 umrlimi

Nova šokantna realnost New Yorka - trupla v tovornjakih hladilnikih. - Foto: Profimedia

V državi New York, gospodarskemu motorju ZDA in zdaj s 130.000 okuženimi na prvem mestu med zveznimi državami, se soočajo z izjemnim pritiskom na bolnišnice. Ameriški predsednik Donald Trump je zato že uslišal prošnjo Andrewa Cuoma, guvernerja New Yorka, da naj na ladji ameriške mornarice pripravijo 1000 postelj za zdravljenje novih pacientov.

Z današnjim dnem (7. april 2020) so zaprti vsi parki, prepovedane  vse prireditve. Video posnetek, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih, je bil narejen na drvečem podzemnem vlaku, na katerem ni bilo nobenega potnika razen snemajočega.

Hasidski judovski pogreb z množico žalujočih, ki ignorirajo policijo in svarila o razumni distanci:


Kljub temu, da je ameriška vlada po ukazu predsednika Donalda Trumpa prepovedala zbiranje več kot deset ljudi, je bilo na posameznih pogrebnih slovesnostih, ki so se zvrstile skoraj ena za drugo v mestu New York, zbranih na stotine žalujočih. Med glavnimi kršitelji zbiranja so bili člani ortodoksne židovske skupnosti v New Yorku. Ob slovesu od rabinov, umrlih zaradi okužbe z novim korona virusom, so se žalujoči zvrstili v sprevodu, ne da bi upoštevali socialno distanco. Navkljub  policijski sireni in glasnih opozorilih policistov  po megafonu, so nadaljevali procesijo. Nihče izmed njih ni bil aretiran. 

Neupoštevanje opozoril policije je skregano z vsako zdravo pametjo, sploh zato, ker po poročanju New York Post v velemestu strmo narašča število umrlih zaradi okužbe s korona virusom. V mestu na dan beležijo okoli 200 smrti na domu - pred pandemijo so jih okoli 20 do 25 na dan. Mestne oblasti ne vedo točno, koliko jih je ubil virus. Umrli, ki jih ne morejo pokopati, ostajajo po domovih svojcev in po bolnišnicah! Pred izbruhom pandemije so lahko po bolnišnicah v povprečju zagotovili prostor za 12 umrlih, zdaj bi jih morali  namestiti 45, za  kar nimajo prostora.

Foto: Profimedia - Začasna terenska mrtvašnica v New Yorku.

Bill de Blasio, župan New Yorka, je zanikal  objavljene alarmantne novice, da bodo v New Yorku zaradi pomanjkanja prostora za pokop, začeli odlagati umrle v skupna  grobišča, izkopana po parkih. Prav tako je zanikal, da bi bilo v New Yorku že tako hudo kot v italijanskem Bergamu, kjer so bile truge z umrlimi odložene celo ob cestah.  Za zdaj rešujejo hudo situacijo z odpiranjem začasnih sežigalnic, za umrle imajo na voljo tudi okoli 45 hladilnih enot na tovornjakih, postavljenih na območjih bolnišnic- kar seveda še kako spominja na truge ob cestah - kamor lahko začasno, dokler svojcem ne bodo dane možnosti pogrebnih slovesnosti, spravijo okoli 3.200 umrlih. To seveda ne bo zadostovalo v primeru, da se izpolnijo črne napovedo o 1000 umrlih v enem samem dnevu  samo zaradi okužbe z novim virusom in na več tisoč dnevnih žrtev v prihodnjih tednih.