nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neurja in poplave v Avstriji

Deli na:
Neurja in poplave v Avstriji

Foto: Arhiv Reporterja

Medtem ko je Slovenijo zajelo sončno in vroče vreme, se v Avstriji spopadajo s popolnoma drugačnim vremenom. Začetek poletja so Avstrijcem zagrenile nevihte in neurja, ki so v sredo in danes povzročila poplave in gozdne požare zaradi udarov strel.

Med najbolj prizadetimi območji je sever države, med drugim dežela Salzburg, predel Innviertel v deželi Zgornja Avstrija ob reki Inn ter južni del Spodnje Avstrije. Tudi za danes meteorologi napovedujejo huda neurja s silovitimi sunki vetra in točo.

V kraju Krenglbach je strela zadela cerkveni zvonik. Ponekod so bile prekinjene železniške povezave, v kraju Mehrnbach je tire preplavila voda, odsek pa bo do sobote ostal zaprt. V Aspachu se je 25-letni moški v zadnjem trenutku rešil iz avtomobila, preden bi ga odnesla poplava.

V deželi Salzburg je ponekod v samo nekaj urah zapadlo 74 litrov dežja na kvadratni meter, kar se po besedah meteorologov na tem območju zgodi le vsakih nekaj let. Močno deževje je marsikje sprožilo hudourniške nanose, ki so zasipali ceste.

Zaradi neurij in poplav je bilo samo v Salzburgu čez noč v polni pripravljenosti več kot 1500 gasilcev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.