stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Netanjahu očetu umorjenega palestinskega najstnika obljubil pravico

Deli na:
Netanjahu očetu umorjenega palestinskega najstnika obljubil pravico

Foto: Reuters

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je izrekel sožalje očetu palestinskega najstnika, katerega brutalen umor je sprožil silovite proteste. Ob tem mu je obljubil, da bodo storilci odgovarjali. Najstnika so prejšnji teden ugrabili in ubili. Šlo naj bi za maščevanje judovskih ekstremistov za nedavne umore treh izraelskih najstnikov.

Iz Netanjahujevega urada so sporočili, da je premier govoril z očetom 16-letnega Mohameda Abuja Kderja, mu izrekel sožalje in izrazil ogorčenje nad "ostudnim" umorom, ki je v zadnjih dneh sprožil nasilne spopade med Palestinci in izraelskimi varnostnimi silami.

"Rad bi izrazil svoje ogorčenje in ogorčenje vseh državljanov Izraela nad ostudnim umorom vašega sina," je Netanjahu povedal očetu umorjenega. Ob tem je poudaril, da so se nemudoma odzvali in aretirali osumljence za umor, ki bodo odgovarjali pred sodiščem.

Izraelska policija je sicer v povezavi z umorom najstnika iz vzhodnega Jeruzalema, ki so ga storilci živega zažgali, aretirala šest judovskih ekstremistov. Policija je potrdila, da naj bi bil povod za umor nacionalističnega značaja.

Palestinci so prepričani, da je bil umor maščevanje za izginotje treh izraelskih najstnikov na Zahodnem bregu, katerih trupla so našli minuli teden. Izrael je za umor treh najstnikov obtožil palestinsko gibanje Hamas.