covid Svet24.si

Zaradi covida prazni šole in vrtci, polne ...

911569_dojenje2 Svet24.si

Naravna pot do zdravja in bližine z ...

zd slovenska bistrica, zdravnica, vrsta Necenzurirano

Zakaj je na tisoče ljudi v Slovenski Bistrici ...

1712649779-172a2220-1712649713104 (1) Reporter.si

Tina Gaber kadruje v kabinetu predsednika vlade ...

acun ilicali Ekipa

Turški lastnik Maribora je vse bolj zadovoljen: ...

Bregović Revija Stop

Ta glasbenik ima 35 milijonov le v nepremičninah

schumacher Ekipa

Poročila se je Gina Schumacher: Na poroki tudi ...

Svet

Netanjahu: Iran ne bo ostal nekaznovan

Deli na:
Netanjahu: Iran ne bo ostal nekaznovan

Benjamin Netanjahu - Foto: Profimedia

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je po včerajšnjem napadu Iranu sporočil, da je storil "veliko napako", za katero ne bo ostal nekaznovan. "Kdorkoli nas napade, jih mi napademo nazaj," je dodal in tako neposredno zagrozil Teheranu.

"Iran je nocoj naredil veliko napako, ki jo bo plačal," je povedal predsednik izraelske vlade ob srečanju sveta za nacionalno varnost.

Izraelska vojska je pred tem sicer sporočila, da so njihovi sistemi zračne obrambe s pomočjo ameriške mornarice v Sredozemlju učinkovito delovali pri ustavitvi napada s skoraj 200 raketami.

V posnetkih iz Izraela, ki jih prenašajo svetovni mediji, je mogoče videti več eksplozij tako na nebu kot na kopnem, kar pomeni, da bo škoda napadov verjetno večja od prvotnih poročil.

Po doslej znanih podatkih je v napadu namreč umrl samo en Palestinec na zasedenem Zahodnem bregu, ki so ga zadeli ostanki sestreljene rakete. Izraelski zdravniki so ob tem poročali, da sta bili zaradi šrapnelov lažje ranjene še dve osebi.

"Današnji dogodki bodo imeli posledice," je po napadu napovedal tiskovni predstavnik izraelskih sil Daniel Hagari. "Imamo načrte in ukrepali bomo na kraju in ob času, ki ju bomo določili," je dejal.

Iz Teherana so še pred prihodom raket v izraelski zračni prostor napovedali, da bodo ob morebitnem izraelskem odgovoru državo znova napadli.