Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nesreča v nakupovalnem centru odnesla latvijskega premiera

Deli na:
Nesreča v nakupovalnem centru odnesla latvijskega premiera

Foto: Reuters

Latvijski premier Valdis Domrovskis je danes po srečanju s predsednikom države Andrisom Berzinsom sporočil, da odstopa kot predsednik vlade. Povod za njegov odstop je tragična nesreča pred slabim tednom dni, ko se zrušila streha v nakupovalnem centru v prestolnici Riga, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nesreča je zahtevala 54 smrtnih žrtev. V ponedeljek so končali z iskanjem trupel in morebitnih preživelih pod ruševinami supermarketa Maxima.

Med žrtvami so tudi trije gasilci, saj se je po tem, ko je po prvem zrušenju na prizorišču že steklo reševanje, udrl še en del strehe supermarketa. Od poškodovanih sta dve osebi še v smrtni nevarnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pristojne oblasti pa se osredotočajo na vprašanje, kdo je odgovoren za katastrofo. Latvijski predsednik Andris Berzins je v soboto brez dlake na jeziku ocenil, da se je v četrtek zgodil "množičen umor nedolžnih ljudi".

Policija trenutno preučuje tri možne vzroke za udrtje strehe: napake v sami zasnovi zgradbe, pri njeni gradnji ali pa pri gradnji dodatnih konstrukcij na strehi supermarketa. Kot je sporočilo notranje ministrstvo, bo preiskavo vodila tehnična univerza v Rigi, po potrebi ob pomoči tujih strokovnjakov.