požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neofašisti napadli pisarno EU v Rimu

Deli na:
Neofašisti napadli pisarno EU v Rimu

Foto: Reuters

Skupina približno 100 neofašistov je včeraj napadla pisarno Evropske komisije v Rimu in z zgradbe snela zastavo EU, nato pa jih je razgnala policija. Eden od članov skupine Casapound je splezal na balkon zgradbe in snel zastavo EU, ki jo je želel zamenjati z italijansko zastavo.

Akcijo je vodil namestnik vodje skrajne desničarske skupine Simone Di Stefano, ki ga je policija prijela skupaj z več drugimi protestniki. Ostale je policija pregnala in zastavo vrnila na svoje mesto. Casapound trdi, da je bilo okoli 10 njenih članov ob posredovanju policije poškodovanih.

V Italiji so se medtem že šesti dan nadaljevali protesti gibanja Vile, ki trdi, da tuje banke in Evropska unija ogrožajo italijansko suverenost. Protesti gibanja, ki združuje voznike tovornjakov, kmete, obrtnike in trgovce, v glavnem potekajo mirno, so se pa tudi že spopadli s policijo ter blokirali ceste in vlake.

Včeraj so blokirali del obvoznice okoli Vicenze, v Torinu pa so študenti vrgli barvo v zgradbo deželne vlade, pri čemer je policija aretirala štiri osebe. V Benetkah so zaprli enega od mostov, da bi ločili skrajne levičarske in neofašistične skupine. Deset policistov je bilo lažje poškodovanih, dva protestnika pa sta bila aretirana, navaja nemška tiskovna agencija dpa.