pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemški policisti zahtevajo okrepitve

Deli na:
Nemški policisti zahtevajo okrepitve

Foto: Reuters

Ob terorističnih grožnjah in begunski krizi nemški policijski sindikat zahteva dodatne policijske sile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemški policijski sindikat je sprožil akcijo, imenovano "Potrebujemo okrepitve", s katero želi opozoriti na preveliko obremenitev policistov. Predsednik sindikata Joerg Radek je med izzivi, s katerimi se soočajo policisti, naštel terorizem, organizirani kriminal in nadzorovanje begunskega vala.

Dodal je, da je od leta 2000 ostalo nezapolnjenih 16.000 delovnih mest, zaradi česar morajo številni zaposleni opravljati nadure.

Nemčija se medtem še naprej sooča z begunsko krizo. Letos naj bi sprejela najmanj 800.000 prosilcev za azil, pri čemer se po podatkih Mednarodne organizacije za migracije število pribežnikov v zimskih mesecih ne bo zmanjšalo, piše nemški Deutsche Welle. Povečan prihod kljub drugačnim napovedim nemških oblasti pričakuje tudi Visoki Komisariat Združenih narodov za begunce (UNCHR).

Podatki o povečanem številu beguncev so se v javnosti pojavili ravno v času prvih snežnih padavin v Nemčiji, zaradi česar v nekaterih severnih nemških deželah že pripravljajo ogrevane šotore, še piše Deutsche Welle.