nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemci v Bremnu nad salafiste, simpatizerje IS

Deli na:
Nemci v Bremnu nad salafiste, simpatizerje IS

Foto: Getty Images

Nemška policija je danes v Bremnu izvedla več racij, med katerimi so preiskali 12 stanovanj in še dve drugi lokaciji, povezani s salafistično bremensko islamsko organizacijo, ki so jo danes prepovedali, je sporočil Ulrich Mäurer, ki je v deželni vladi pristojen za notranje zadeve.

Preiskave so izvedli na podlagi 14 nalogov. Od 44 ljudi, kolikor jih je bilo na lokacijah, jih deset preiskuje notranja obveščevalna agencija Verfassungsschutz (BfV), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zasegli so mobilne telefone, računalnike in zunanje trde diske, za katere upajo, da bodo vsebovali dodatne dokaze za kazenske postopke proti osumljencem.

Organizacija je naslednica druge salafistične skupine, ki so jo prepovedali leta 2014. 21 ljudi, povezanih s to skupino, je po besedah Mäurerja obljubilo zvestobo skrajni sunitski skupini Islamska država. Vodjo omenjene skupine bodo prihodnji mesec po treh letih in pol zaporne kazni izpustili na prostost, oblasti pa ga bodo nadzorovale.

BfV sicer nadzoruje vse organizacije, ki zagovarjajo salafistično ideologijo. V Nemčiji je po poročanju dpa junija lani delovalo 7500 salafistov.