bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Navdušenje pred olimpijskimi igrami začasno sesulo Twitter

Deli na:
Navdušenje pred olimpijskimi igrami začasno sesulo Twitter

Milijoni uporabnikov družbenega omrežja Twitter so se včeraj po vsem svetu kako uro soočali s težavami pri dostopu do omrežja. Vzrok težav še ni znan, do njih pa je najverjetneje prišlo zaradi sunkovitega porasta v številu tvitov, kar dan pred uradnim začetkom olimpijskih iger v Londonu ni presenetljivo.

Predstavniki socialnega omrežja so pred tem potrdili, da prihaja do motenj pri delovanju omrežja in da si prizadevajo normalizirati razmere, vendar pa vzroka za težave niso pojasnili.

O težavah pri dostopu do omrežja so poročali uporabniki iz Severne Amerike, Evrope, Azije, Bližnjega vzhoda in tudi Afrike, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Najbolj prizadet je bil spletni del družabnega omrežja, dostop pa je bil še vedno mogoč prek mobilnih aplikacij ter drugih aplikacij, ki za dostop do omrežja uporabljajo Twitterjev programski vmesnik (API).

Strokovnjaki napovedujejo, da bodo športni navdušenci med olimpijskimi igrami še posebej obremenili družbena omrežja. Na minulem evropskem prvenstvu so nogometni navdušenci namreč postavili svojevrsten rekord. Ob četrtem golu Špancev so zabeležili več kot 15.000 tvitov v eni sami sekundi. Toliko tvitov o nekem športnem dogodku dotlej še niso zabeležili.