900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Navdušenje pred olimpijskimi igrami začasno sesulo Twitter

Deli na:
Navdušenje pred olimpijskimi igrami začasno sesulo Twitter

Milijoni uporabnikov družbenega omrežja Twitter so se včeraj po vsem svetu kako uro soočali s težavami pri dostopu do omrežja. Vzrok težav še ni znan, do njih pa je najverjetneje prišlo zaradi sunkovitega porasta v številu tvitov, kar dan pred uradnim začetkom olimpijskih iger v Londonu ni presenetljivo.

Predstavniki socialnega omrežja so pred tem potrdili, da prihaja do motenj pri delovanju omrežja in da si prizadevajo normalizirati razmere, vendar pa vzroka za težave niso pojasnili.

O težavah pri dostopu do omrežja so poročali uporabniki iz Severne Amerike, Evrope, Azije, Bližnjega vzhoda in tudi Afrike, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Najbolj prizadet je bil spletni del družabnega omrežja, dostop pa je bil še vedno mogoč prek mobilnih aplikacij ter drugih aplikacij, ki za dostop do omrežja uporabljajo Twitterjev programski vmesnik (API).

Strokovnjaki napovedujejo, da bodo športni navdušenci med olimpijskimi igrami še posebej obremenili družbena omrežja. Na minulem evropskem prvenstvu so nogometni navdušenci namreč postavili svojevrsten rekord. Ob četrtem golu Špancev so zabeležili več kot 15.000 tvitov v eni sami sekundi. Toliko tvitov o nekem športnem dogodku dotlej še niso zabeležili.