stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Navalni: Boj za demokracijo ni sprint, ampak dolg in težek maraton

Deli na:
Navalni: Boj za demokracijo ni sprint, ampak dolg in težek maraton

Aleksej Navalni - Foto: Reuters

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je po parlamentarnih volitvah, na katerih je slavila vladajoča Enotna Rusija, sporočil, da je boj za demokratično Rusijo "maraton". Pohvalil je tudi taktično glasovanje svojih podpornikov, katerega namen je bil oslabiti vladajočo stranko.

"Imamo samo eno državo, ne glede na to, kje živimo," je 45-letnik, ki je v zaporu, sporočil na Instagramu. "Boj za to ni sprint, ampak dolg in težek maraton," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pohvalil je tudi taktično glasovanje svojih podpornikov, katerega namen je bil oslabiti Enotno Rusijo. Navalni je svoje privržence pred volitvami pozval, naj podprejo kandidate, ki bi lahko premagali kandidate vladajoče stranke, večinoma je šlo za kandidate Komunistične partije.

Navalni je to kampanjo "pametnega glasovanja" označil za "velik uspeh", volitve pa so bile po njegovih besedah ukradene. Glavni rezultat kampanje je po njegovih besedah, da so ljudje ugotovili, da Enotna Rusija nima več podpore med ljudmi in da je morala prirediti rezultate, da je ostala na oblasti.

Vladajoča stranka je na volitvah, ki so potekale od petka do nedelje, osvojila 49,8 odstotka glasov, potem ko jih je pred petimi leti 54,2 odstotka. V spodnjem domu parlamenta je ohranila dvotretjinsko večino. Podpora Komunistični partiji se je medtem povečala s 13,3 na 18,9 odstotka.

Opozicija opozarja na številne volilne kršitve, kot sta glasovanje pod prisilo in večkratno glasovanje. Izpostavili so zamude pri objavi rezultatov elektronskega glasovanja v Moskvi. Po mnenju Kremlja pa so bile volitve "transparentne in pravične".