horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Našli posmrtne ostanke potnikov pogrešanega čilskega letala

Deli na:
Našli posmrtne ostanke potnikov pogrešanega čilskega letala

Foto: Twitter

Reševalci so med iskanjem pogrešanega letala čilske vojske, ki je v ponedeljek izginilo na poti na Antarktiko, našli posmrtne ostanke, so v sredo sporočile lokalne oblasti na jugu Čila. Reševalne ekipe ostanke transportnega letala hercules C-130, na katerem je bilo 38 ljudi, iščejo v morju pri najjužnejši točki Južne Amerike.

Čilska vojska še ni uradno potrdila najdbe posmrtnih ostankov, je pa sporočila, da so reševalci našli plavajoče ostanke in osebne predmete, za katere domnevajo, da so z letala.

Guverner redko poseljene pokrajine Magallanes na skrajnem jugu Čila Jose Fernandez je sporočil, da mu je vojska potrdila najdbo posmrtnih ostankov. "Povedali so nam, da so našli druge razbitine letala in posmrtne ostanke ljudi, ki so bili na krovu," je povedal za medije v glavnem mestu omenjene pokrajine Punta Arenas, kjer so se zbrali številni svojci ljudi, ki so bili na letalu.

Čilska vojska je pred tem sporočila, da bodo iz spoštovanja do svojcev žrtev vse informacije glede posmrtnih ostankov analizirali, potrdili in posredovali javnosti sami.Razbitine, za katere domnevajo, da naj bi bila pena s tankov za gorivo letala, je locirala čilska vojaška ladja Antarctic Endeavour. Našli so jih 30 kilometrov od zadnje znane lokacije letala, preden je izginilo z radarjev. Letalo je bilo na poti v čilsko bazo Eduardo Frei na obali Antarktike.

Poveljnik čilskih letalskih sil Eduardo Mosqueira je sporočil, da bodo ostanke v Punta Arenas pripeljali "jutri ali v prihodnjih nekaj dneh".

Domnevne ostanke letala je našla tudi brazilska vojaška ladja. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je na Twitterju sporočil, da so dele letala in druge predmete našli približno 280 navtičnih milj (520 kilometrov) od Ushaie v Argentini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

loading...
Loading...