Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napadalec v Rimu ubil prijateljico Giorgie Meloni

Deli na:
Napadalec v Rimu ubil prijateljico Giorgie Meloni

Giorgia Meloni z umorjeno prijateljico Nicoletto Golisano (desno). - Foto: Instagram

Med tremi ženskami, ki jih je na seji sveta stanovalcev v Rimu v nedeljo ubil 57-letnik, je bila tudi dobra prijateljica italijanske premierke Georgie Meloni, poročajo mediji. "Nicoletta je bila zaščitniška mati, iskrena in diskretna prijateljica, močna in obenem krhka ženska," je ob smrti prijateljice na Facebooku zapisala Meloni.

Vzrok za krvavi napad naj bi bil spor med stanovalci neke večstanovanjske zgradbe v Rimu.

57-letnik, ki je v preteklosti večkrat skušal pridobiti dovoljenje za orožje, a so mu oblasti vlogo vsakič zavrnile, je začel v jezi streljati na zbrane, pri čemer je ubil tri ženske, še štiri ljudi pa ranil. Dva sta še vedno v kritičnem stanju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Eden od očividcev je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedal, da je napadalec prišel na sestanek stanovalcev, ki je potekal v bližnjem lokalu, zaprl vrata za seboj, iz torbe izvlekel orožje, zakričal, da bo vse pobil in začel streljati. Drugi stanovalci so ga obvladali, nato pa je prišla policija in ga aretirala.

Eden od stanovalcev je za javno radiotelevizijo Rai dejal, da je bil napadalec v preteklosti večkrat v sporu s sosedi. Tudi sam je na svojem blogu novembra zapisal, da ga hočejo ostali stanovalci bloka pregnati iz stanovanja.

Da je med ubitimi njena dolgoletna prijateljica, 50-letna Nicoletta Golisano, mati desetletnega sina, je kasneje na Facebooku potrdila sama premierka in obenem objavila fotografijo, na kateri je videti nasmejano premierko in njeno pokojno prijateljico.

Ob tem je izrekla sožalje družini ubite in zatrdila, da se je bo vedno spominjala kot "lepe in srečne", kakršna je bila, ko si je pred kratkim za svoj 50. rojstni dan kupila rdečo obleko.