peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Napadalec iz norveške mošeje zavrača obtožbe

Deli na:
Napadalec iz norveške mošeje zavrača obtožbe

Philip Manshaus - Foto: Facebook

Norvežan, osumljen, da je v soboto v mošeji na Norveškem ranil eno osebo, pred tem pa ubil svojo polsestro, zavrača obtožbe umora in poskusa umora, je danes sporočila njegova odvetnica. Osumljenca, po poročanju medijev gre za 21-letnega Philipa Manshausa, naj bi danes ob 13. uri zaslišali za zaprtimi vrati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija sobotni strelski incident v mošeji nedaleč od norveške prestolnice Oslo obravnava kot "poskus terorističnega dejanja". Preiskava je namreč pokazala, da ima storilec ekstremistične desničarske nazore. Med drugim naj bi izražal podporo Vidkunu Quislingu, norveškem politiku, ki je sodeloval z okupatorskimi nemškimi nacističnimi silami. Njegova stališča so bila tudi sovražna do migrantov.

Uradno je zaenkrat osumljenec še vedno obtožen umora in poskusa umora. Strelec naj bi po prvih ugotovitvah deloval sam.

Zaenkrat še neimenovani mladi moški, bele polti in v zgodnjih 20. letih, je v soboto vstopil v mošejo nedaleč od Osla, oborožen z več kosi orožja, in pričel streljati. V času napada so bile v mošeji Al Noor le tri osebe, eden od prisotnih vernikov je napadalca tudi obvladal. Ranjena je bila ena oseba.

Le nekaj ur po napadu v mošeji so policisti v hiši v kraju Baerum odkrili truplo mlade ženske, 17-letne napadalčeve polsestre.

Na Norveškem je še zelo živ spomin na napad desničarskega ekstremista Andersa Behringa Breivika. Ta je v napadih v Oslu in na otoku Utoya julija 2011 ubil 77 ljudi, med njimi veliko otrok in najstnikov. Zaradi tega so ga leta 2012 obsodili na 21 let zapora.

loading...
Loading...