nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napad na izraelske turiste v Bolgariji izvedel Libanonec

Deli na:
Napad na izraelske turiste v Bolgariji izvedel Libanonec

Foto: Reuters

Samomorilski napad, ki je pred dvema letoma v Bolgariji zahteval življenja petih izraelskih turistov, je izvedel Libanonec. Libanonsko tožilstvo je včeraj, na drugo obletnico napada, razkrilo identiteto napadalca. Šlo je za Libanonca Mohameda Hasana El Huseinija, ki je imel tudi francosko državljanstvo.

Identiteto napadalca so uspeli ugotoviti s pomočjo testov DNK. Pri napadu 18. julija 2012 na avtobusu na letališču v turističnem središču Burgas je bilo poleg napadalca ubitih še pet izraelskih turistov in bolgarski voznik avtobusa.

Bolgarija je sicer sprva predvidevala, da za napadom stoji libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah, a še do danes to ni bilo potrjeno. 25-letni samomorilski napadalec naj bi imel v času napada pri sebi ponarejeno vozniško dovoljenj z imenom Jacque Martin Felipe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preiskave se sicer še nadaljujejo, napadalčeva domnevna sostorilca pa so že identificirali. Šlo naj bi za avstralskega državljana Maliada Faraha in kanadskega državljana Hasana El Hadža Hasana. Oba moška naj bi po napadu odpotovala v Libanon, od koder tudi izvirata. Bolgarija je zahtevala njuno izročitev, da bi ju privedla pred sodnika, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.