Revija Reporter
Svet

Na veletržnici v Pekingu se je s koronavirusom okužilo najmanj 200 ljudi

STA

20. jun. 2020 10:42 Osveženo: 10:43 / 20. 6. 2020

Deli na:

Direktor tržnice Xinfadi je sporočil, da so virus odkrili na deskah za obdelavo lososa.

Reuters

Na Kitajskem so zabeležili 27 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočilo zdravstveno ministrstvo v Pekingu. Od tega so jih 21 zabeležili v Pekingu, s čimer je število okuženih iz tega novega žarišča v eni izmed pekinških tržnic že preseglo 200.

Še en primer okužbe so potrdili v sosednji provinci Hebei, tri v provinci Guangdong, en primer pa v Šanghaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Najbolj zaskrbljujoče postaja žarišče z veletržnice Xinfadi na jugozahodu Pekinga. Prve okužbe s te tržnice, na katero prihaja blago z vsega sveta, so odkrili prejšnji teden. V kitajski prestolnici izvajajo preventivna testiranja populacije, da bi lažje zajezili širjenje virusa. Številne soseske so v karanteni, šole pa zaprte.

V petek so prekinili tudi avtobusne povezave iz Pekinga v druge province. Prav tako je bilo odpovedanih že številni poleti, prepovedano je tudi vsako nenujno potovanje iz mesta. Tisti, ki vseeno morajo zapustiti mesto, pa morajo pokazati negativni test na okužbo s koronavirusom, ki ne sme biti starejši od sedmih dni, še navaja dpa.