386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

nejc-krevs Odkrito.si

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na svoji poroki plesala s Putinom, zdaj pa se seli v njegovo rojstno mesto

Deli na:
Na svoji poroki plesala s Putinom, zdaj pa se seli v njegovo rojstno mesto

Karin in Wolgang Kneissl na poroki, na kateri je bil tudi Vladimir Putin. - Foto: Profimeda

Nekdanja avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl, ki je na svoji poroki plesala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, se seli v Putinovo rojstno mesto Sankt Peterburg, kjer bo vodila think tank, ki ga je ustanovila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA

"Sem soustanoviteljica centra GORKI in ga tudi vodim. Ker je tam veliko dela in zahteva veliko pozornosti ... sem se odločila preseliti v Sankt Peterburg," je danes pojasnila ob robu vzhodnega gospodarskega foruma v Vladivostoku za rusko tiskovno agencijo Tass.

Po poročanju agencije APA napoved nekdanje ministrice ni presenetljiva. Že junija je namreč ob robu Mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu dejala, da resno razmišlja o selitvi v Rusijo, da pa ni pripravljena prevzeti ruskega državljanstva.

Center GORKI je bil ustanovljen marca, njegov cilj pa je pripraviti objektivno analizo za iskanje rešitev za cilje ruske politike, piše na spletni strani think tanka. Po pisanju bruseljskega spletnega biltena Politico je GORKI povezan z državno univerzo v Sankt Peterburgu, kjer je Putin v 70. letih prejšnjega stoletja študiral pravo.

Kneissl iz vrst avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) je bila vodja avstrijske diplomacije med letoma 2017 in 2019. Sama sebe označuje za politično begunko in trdi, da zanjo v Avstriji velja "dejanska prepoved dela". V zadnjem času je po navedbah agencije APA živela v Franciji in Libanonu, zadnje mesece pa je veliko časa preživela v Rusiji.

Zaradi tesnih vezi z ruskim predsednikom, ki se je leta 2018 udeležil njene poroke na avstrijskem Štajerskem, in zaradi nedavnega dopustovanja v Rusiji je bila deležna kritik.