pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Otoku zaradi spolnih zlorab v zapor televizijski zvezdnik

Deli na:
Na Otoku zaradi spolnih zlorab v zapor televizijski zvezdnik

Foto: Reuters

Britanski televizijski zvezdnik Rolf Harris je bil spoznan za krivega 12 primerov spolne zlorabe štirih deklet, zaradi česar so mu včeraj izrekli zaporno kazen pet let in devet mesecev, poročajo tuje tiskovne agencije. 84-letni igralec, sicer avstralskega porekla, je dekleta zlorabljal med leti 1969 in 1986.

Med žrtvami zlorab je bila tudi prijateljica njegove hčere iz otroštva. Kot poročajo agencije, je dekle zlorabljal v starosti med 13. in 19. letom, enkrat pa naj bi to storil celo v času, ko je v sosednji sobi spala njegova hči. Ena izmed žrtev je bila sedemletnica, ki je Harrisa prosila za avtogram.

Sodnik Nigel Sweeney je ob izreku kazni dejal, da Harris ni pokazal niti malo obžalovanja za svoja kriminalna dejanja. "Vaš ugled je popolnoma porušen, odvzete so vam vse časti, a za to lahko krivite le samega sebe," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še rekel sodnik. Ob tem je spomnil, da so njegova dejanja pri dekletih pustila trajne posledice.

Harris je tako že drugi televizijski zvezdnik v Veliki Britaniji, kateremu so bile dokazane spolne zlorabe. Več kot 500 prijav spolnih zlorab so namreč žrtve podale proti nekdanjemu voditelju britanske televizije BBC Jimmyju Savilu.

Harris je najbolj znana oseba, ki je bila obsojena po začetku preiskave spolnih zločinov, ki so jo uvedli po smrti voditelja britanske televizije BBC Jimmyja Savila pred dvema letoma.

Takrat se je oglasilo več sto ljudi, ki so Savila obtožili spolnih napadov. Velika pozornost, ki je je bil deležen primer, je spodbudila tudi druge žrtve tovrstnih napadov, da so spregovorile, kar je imelo za posledico aretacijo skoraj 20 moških.