pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Madagaskarju morda našli nove dele razbitin izginulega malezijskega letala

Deli na:
Na Madagaskarju morda našli nove dele razbitin izginulega malezijskega letala

Foto: Getty Images

Na Madagaskarju so našli dva dela razbitin letala, ki bi morebiti lahko pripadala izginulemu letalu družbe Malaysia Airlines, je za nemško tiskovno agencijo dpa danes povedal tiskovni predstavnik avstralskega urada za varnost v prometu Dan O'Malley.

Po besedah O'Malleyja je Blaine Gibson, Američan, ki je že pred tem našel razbitine v Mozambiku, ki so "skoraj zagotovo" del izginulega letala, stopil v stik z avstralskimi oblastmi in jih obvestil o dveh kosih razbitin.

"Smo v stiku z njim. Razbitine so morebiti od leta MH370. Prejeli smo njihove fotografije," je povedal O'Malley. Po njegovih besedah je za preiskavo izginotja letala odgovorna malezijska vlada, ki je sprožila postopke za preiskavo domnevnih razbitin MH370.

O'Malley je še razkril, da so avstralski urad za varnost v prometu obvestili še o enem predmetu, ki so ga našli na Kengurujevem otoku na jugu Avstralije, ki bi lahko prav tako bil del malezijskega letala. Razbitino bodo pregledali.

Letalo na letu MH370 z 239 ljudmi na krovu je 8. marca 2014 na poti med Kuala Lumpurjem in Pekingom izginilo z radarjev in za njim se je izgubila vsaka sled. Preiskovalci ugibajo, da se je letalo preusmerilo proti južnemu Indijskemu oceanu, kjer naj bi tudi strmoglavilo v morje.

Julija lani je letalsko razbitino naplavilo na otok Reunion in kasneje so potrdili, da gre za del krila pogrešanega letala. Na Reunion naj bi ga zanesli morski tokovi.

V začetku leta pa so razbitine letala našli v Mozambiku. Malezijske oblasti so poudarile, da obstaja velika verjetnost, da so razbitine del boeinga 777, istega tipa letala, kot je bilo pogrešano.