bog Dobra karma

Ko Duša spet sreča Boga

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

dezinfekcija, izola, koronavirus Svet24.si

Vsa Slovenija je rdeča, zaprtje lokalov tudi na ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

petra greiner 1 Njena.si

Direktorica Zavoda 13 sporočila, da je njena ...

Svet

Na Hrvaškem kar 1131 novih okužb v enem dnevu

Deli na:
Na Hrvaškem kar 1131 novih okužb v enem dnevu

Veliko novih primerov okužbe z novim koronavirusom že dva tedna beležijo v vukovarsko-sremski županiji, pri čemer je bila eno od žarišč velika poroka v vasi Ivankovo. - Foto: Profimedia

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 5693 opravljenih testih potrdili 1131 okužb z novim koronavirusom, kar je najvišje dnevno število novih primerov po četrtku, ko so jih našteli 793. Zaradi covida-19 je umrl še eden bolnik, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem so od začetka tedna zabeležili 3225 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa je v tem času umrlo 21 ljudi. Medtem ko je bilo v ponedeljek na bolnišničnem zdravljenju 326 ljudi, je danes v hrvaških bolnišnicah 505 bolnikov s covidom-19.

Glede na dnevna poročila lokalnih štabov civilne zaščite je bilo v zadnjih 24 urah največ novih primerov znova v Zagrebu - 231, kar je tudi rekordno dnevno število v hrvaški prestolnici. Iz dveh slavonskih županijah so poročali o 55 na novo okuženih. V karlovški in primorsko-goranski županiji so potrdili po 32 novih primerov, v istrski pa dva.

Na Hrvaškem je trenutno 4233 aktivno okuženih z novim koronavirusom. V bolnišnicah zdravijo 505 bolnikov s covidom-19, med njimi jih je 24 na ventilatorjih, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer okužbe, so potrdili 23.665 okužb. Zaradi covida-19 je doslej umrlo 345 bolnikov, okrevalo jih je 19.087. Doslej so izvedli nekaj manj kot 385.100 testov.

Medtem je štab civilne zaščite istrske županije nacionalnega zaprosil za odobritev izjeme glede obveznosti nošenja mask v gostinskih lokalih v naslednjih 15 dneh. Menijo, da na njihovem območju to ni potrebno zaradi dolgotrajnega stabilnega epidemiološkega stanja in majhnega števila novih okužb v hrvaški Istri. Poudarili pa so, da bo obvezna uporaba mask še naprej veljala za zaposlene v gostinskih lokalih.

Loading...