ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

soraja vučelić Svet24.si

FOTO: Soraja z novim priimkom, novo torbico in ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Svet

Na grško-turški meji zaradi mraza umrlo šest migrantov

Deli na:
Na grško-turški meji zaradi mraza umrlo šest migrantov

Fotografija je simbolična. - Foto: arhiv Reporterja

V grški pokrajini Evros na meji med Grčijo in Turčijo so v zadnjih dneh našli šest migrantov, ki so umrli zaradi mraza, je danes sporočil izvedenec za sodno medicino bolnišnice v mestu Aleksandrupoli. Ženski afriškega izvora in štirje moški, stari med 18 in 30 let, so med četrtkom in nedeljo umrli zaradi podhladitve.

Pri migrantih niso našli nobenih osebnih dokumentov, zato jih je težko identificirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čez kopensko mejo med Grčijo in Turčijo vodi ena od migrantskih poti iz Turčije v Evropo. Čeprav je na njej 12 kilometrov dolg zid, so trgovci z ljudmi odkrili možnosti za tihotapljenje migrantov čez mejo.

Za še posebej nevarno velja prečkanje meje čez reko Marica. V zadnjih letih so v reki našli številne utopljene migrante.

Grška vlada je novembra napovedala, da bo na območju namestila okoli 400 pripadnikov varnostnih sil ter okrepila varnostni nadzor z infrardečimi kamerami.

V začetku novembra so na eni od avtocest na severu Grčije odkrili 41 migrantov v tovornjaku s hladilnikom. Vsi so bili še živi.

Grčija je letos prvič po letu 2016 znova postala glavna vstopna točka v EU za migrante. Po navedbah visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) je letos v Grčijo prispelo več kot 55.000 prosilcev za azil. Število migrantov, ki v Grčijo pridejo čez kopensko mejo s Turčijo, narašča od lani. Letos jih je prišlo 14.000, še navaja UNHCR.

Loading...