Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Psa Rona so usmrtili: obdukcija je potrdila, da je pes deklico ugriznil v glavo in vrat

Deli na:
Psa Rona so usmrtili: obdukcija je potrdila, da je pes deklico ugriznil v glavo in vrat

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

Dva tedna po tragičnem dogodku v Mengšu, v katerem je umrla 8-letna deklica, so končno znani rezultati sanitarne obdukcije, ki so jo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino. Ta je potrdila, da je deklica umrla zaradi smrtonosnih pasjih ugrizov. Pes Ron, mešanec med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem, je deklico ugriznil v glavo in v vrat, poškodbe pa so bile tako hude, da je umrla na kraju tragedije.

Inšpektorica Darja Orter Kolšek je na podlagi ugotovitev obdukcije včeraj Zavetišču Meli v Trebnjem, kjer so po tragediji skrbeli za psa Arona, izdala odločbo o njegovi usmrtitvi. Kot pojasnjujejo pristojni, zoper odločbo uradnega veterinarja, ki je bila izdana na podlagi zakona o zaščiti živali, pritožba ne zadrži izvršitve niti ni dopusten predlog za odlog izvršitve odločbe, gre za izvršljivo odločbo.

Monika Poje, odvetnica družine, ki je lastnica psa, je kljub temu že pred dnevi na sodišče vložila zahtevo za zavarovanje dokazov – psa.

Čeprav je vzrok smrti osemletnice jasen, se po spletu še vedno širijo tudi različne teorije zarote, češ da reševalci niso pravočasno prišli na kraj dogodka in da niso imeli ustrezne opreme za oživljanje oziroma da je deklica umrla zaradi zadušitve z lastnimi lasmi in podobno.

Slovenci še vedno zbirajo tudi podpise proti usmrtitvi psa. Peticijo je že pred tednom dni podpisalo več kot 10.000 posameznikov. Nad odredbo inšpektorice o usmrtitvi psa Rona se javno zgražajo tudi v različnih društvih za zaščito živali.