pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Muslimani zavrnili najem, ker jih je sprejela ženska in celo blondinka

Deli na:
Muslimani zavrnili najem, ker jih je sprejela ženska in celo blondinka

Foto: ImmMotion

Bil je povsem običajen telefonski klic, Aline Kern, nepremičninska posrednica v Bad Kreuznachu, takih zadnje dni dobi veliko. Petčlanska begunska družina je iskala stanovanje, da bi ga najela. Ko so se srečali v živo, je sledil šok. Sirec, ki je govoril v polomljeni nemščini, ji je očital, da ga je pogledala v oči in da z najemom ne bo nič. Ko je zgodbo objavila na svojem facebook profilu je sledil nov šok – Nemci so jo začeli zmerjati z »nacistično kurbo«.

Aline Kern dela za nepremičninsko agencijo ImmMotion v mestu Bad Kreuznach na jugozahodu Nemčije. Ponujajo poceni stanovanja v najem. Ko je 33-letna Nemka tistega dne dvignila telefon, je mislila, da gre za enega od številnih povsem običajnih klicev ljudi, ki se zanimajo za najem stanovanja, poroča Die Welt. Moški na drugi strani ji je v slabi nemščini dejal, da so petčlanska družina iz Sirije, ki se zanima za najem stanovanja. Kernova je naivno organizirala srečanje, da jim ga razkaže.

Ko je prišla na dogovorjen kraj, so tam čakali ženska s tančico na obrazu, trije otroci in trije moški, stari okoli 30 let. Namesto, da bi se dostojno in civilizirani pozdravili, kot se to spodobi za Evropo, so moški takoj začeli vročo razpravo. »Tisti, ki je znal malo nemščine, mi je dejal, da se za stanovanje ne zanimajo več, ker sem ženska in blondinka in ker sem moškega pogledala v oči. Dejal mi je, da bi morala agencija poslati moškega,« je pripovedovala Aline Kern.

Kernova je bila šokirana. »Želela sem pomagati, pa sem se počutila nezaželena v svoji državi,« je izjavila Kernova. Nato je sledil nov šok. Svojo neprijetno izkušnjo je opisala na družbenem omrežju facebook, nato pa so se nanjo vsule žalitve in grožnje. Nekdo jo je ozmerjal, da je »nacistična kurba«, dva sta ji grozila s smrtjo. Najhujše od vsega je bilo spoznanje, da ji niso grozili in je niso žalili muslimani, ampak njeni sodržavljani Nemci.