palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moški ubil napadalca, ki je poskušal posiliti njegovo ženo

Deli na:
Moški ubil napadalca, ki je poskušal posiliti njegovo ženo

Foto: Getty Images

Newyorško sodišče je v torek brez varščine izpustilo na prostost 61-letnega Mamadouja Dialla, ki je do smrti pretepel 20 let mlajšega moškega, ker je ta v stanovanjskem bloku v Bronxu napadel njegovo soprogo. Pred sodiščem v Bronxu se je zbrala skupina ljudi, ki je navdušeno zaploskala, ko so ga izpustili na prostost.

V ponedeljek zvečer je 43-letni Earl Nash vdrl v stanovanje 51-letne gospe Diallo in jo po izpovedih prič skušal posiliti. Ženska se mu je izmaknila in po telefonu poklicala moža, ki je bil v bližini. Mamadou Diallo je prihitel, naletel na Nasha in ga začel pretepati. Nash je potem kasneje umrl v bolnišnici z razbito lobanjo.

Dialla so aretirali in pripeljali pred sodnika, ki ga je izpustil na prostost do sojenja zaradi uboja. Sosedje menijo, da tožilstvo ne bi smelo zapravljati davkoplačevalskega denarja, saj da ne bo mogoče najti porote, ki bi Dialla spoznala za krivega.

Newyorška televizija NY1 navaja izpovedi sosedov, ki vsi po vrsti podpirajo Dialla. "Moški je le reševal svojo ženo," je dejal eden od njih. "To je čisti primer samoobrambe in zaradi tega mu ne bi smeli soditi," je dejal drugi. "Hej, napadel je njegovo ženo. Če bi to kdo skušal storiti z mojo ženo, bi končal na podoben način," pa je menil tretji sosed iz Bronxa.