sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

Bojan Veselinovič Necenzurirano

Razkrivamo: Janša želi nad direktorja STA ...

emkej Odkrito.si

Kaj ima Emkej skupnega z modro pošastjo?

gregor čeglaj Njena.si

FOTO: Tako hudo seksi je Popov Sanjski moški

Svet

Morilski pohod z brzostrelko v Splitu: 40 let zapora za 26-letnika

Deli na:
Morilski pohod z brzostrelko v Splitu: 40 let zapora za 26-letnika

Filip Zavadlav - Foto: Facebook

Splitsko sodišče je danes 26-letnega pomorščaka Filipa Zavadlava na prvi stopnji obsodilo na 40 let zapora, ker je zaradi nepremišljenega maščevanja januarja lani s streli iz brzostrelke v središču Splita umoril tri moške. 26-letnika so obsodili tudi zaradi nezakonitega posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti. Obramba je že napovedala pritožbo.

Obsojeni je 11. januarja lani v popoldanskih urah s kalašnikovko ustrelil tri moške, stare med 24 in 38 let. Za krvavi pohod se je odločil, ker naj bi ga žrtve nadlegovale zaradi bratovih dolgov. Žrtve je poiskal v središču mesta in med napadom nanje izstrelil najmanj 37 nabojev.

Nekaj ur po umoru se je predal splitski policiji. Aretirali so ga v kavarni v bližini splitsko-dalmatinske policijske uprave. Policisti so v enem od zabojnikov za smeti našli odvrženo brzostrelko, ki naj bi je storilec leta 2019 kupil na črnem trgu leta.

Tožilstvo je za obtoženega zahtevalo 50 let zapora, kar je najvišja zaporna kazen na Hrvaškem. Sodišče ga je obsodilo na po 15 let zapora za vsakega od treh umorov ter izreklo enotno kazen 40 let zapora, na spletni strani poroča splitski časnik Slobodna Dalmacija.


Obramba je napovedala pritožbo na današnjo kazen in vztraja, da je bil obsojenec v času umorov neprišteven.

Psihiatrični izvedenci so sicer po umoru ugotovili, da ima Zavadlav osebnostne motnje. Na začetku sojenja avgusta lani je obtoženi dejal, da se ne počuti krivega. Na sodnem procesu minuli teden je izjavil, da je bil v času zločina "na morju" ter da bi ga morali nominirati za Nobelovo nagrado za mir, so poročali hrvaški mediji.

Zavadlav je bil danes prisoten tudi ob izreku obsodbe. Na sebi je imel oblečen neprebojni jopič ter vklenjene roke in noge. Policija je tudi tudi dodatno zavarovala poslopje sodišča. Obtoženega so na sodišče pripeljali iz zapora v Gospiću.

Lanskoletni zločin v Splitu je pretresel hrvaško javnost. Na družbenih omrežjih je bilo sicer zaslediti tudi številna sporočila podpore obtoženemu. Njegovi podporniki v Splitu so tudi izdelali letake, na katerih so obtoženega označila za junaka, ker se je zoperstavil preprodajalcem mamil in izsiljevalcem.

Loading...