nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Morebitni naslednik Merklove odšel na očetovski dopust

Deli na:
Morebitni naslednik Merklove odšel na očetovski dopust

Foto: Reuters

Vodja največje nemške opozicijske stranke in najverjetnejši izzivalec kanclerke Angele Merkel na parlamentarnih volitvah prihodnje leto Sigmar Gabriel je na družbenem omrežju Twitter včeraj oznanil, da odhaja na očetovski dopust. Gabriel je dejal, da bo med tednom doma pri svoji hčerkici Marie, čez vikende pa bo poskušal nadoknaditi delo.

"Tako, sedaj začenjam svoj dopust. Zdaj je na vrsti Marie," je na Twitterju objavil Gabriel. 52-letni Gabriel je že predhodno oznanil, da si bo vzel tri mesece očetovskega dopusta in prevzel skrb za aprila rojeno hčerkico, da bi tako svoji partnerki, zobozdravnici Anki Stadler, omogočil vrnitev na delovno mesto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gabriel je eden izmed treh najverjetnejših kandidatov Socialdemokratske stranke (SPD) za kanclerski stolček, s katerega bodo skušali v tej največji opozicijski stranki v Nemčiji na prihodnjih parlamentarnih volitvah pregnati sedanjo kanclerko Merklovo. Parlamentarne volite bodo predvidoma septembra ali oktobra leta 2013.

Nemški starši si lahko po rojstvu otroka vzamejo skupaj do 14 mesecev dopusta, prejmejo pa starševsko nadomestilo, ki predstavlja nekaj manj kot njihova siceršnja plača. Par si lahko dopust deli, vendar si mora vsak vzeti vsaj dva meseca dopusta. Nemčija je to določilo uvedla z namenom, da bi očete spodbudila k večji skrbi za otroke.