zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migranti vpleteni v kar 69.000 kaznivih dejanj

Deli na:
Migranti vpleteni v kar 69.000 kaznivih dejanj

Foto: Bobo

Nemška zvezna policija (BKA) je v svojem poročilu o kriminalu v prvih treh mesecih letošnjega leta migrante opredelila kot posebno skupino. In imela je kaj videti. Migranti so storili ali načrtovali kar 69.000 kaznivih dejanj. Na družbenih omrežjih so domoljubne skupine na nogah, levičarski aktivisti so opredeljevanje migrantov kot posebne skupine pri kriminalnem delovanju označile za spodbujanje ksenofobije in nestrpnosti.

Kot poroča Reuters, je omenjena statistika kriminala v Nemčiji sprožila nelagodje, še posebej med domoljubi, ki nasprotujejo množičnim migracijam in preveč liberalni migrantski politiki kanclerje Angele Merkel.

Lani je namreč v Nemčijo prišlo več kot milijon migrantov, takrat so se pojavila vprašanja, kako zagotoviti varnost. Zdaj poročilo BKA kaže, da so migranti zelo nagnjeni k kriminalu. Med njimi je največ zločincev iz severne Afrike, Gruzije in Srbije, omenjeni so tudi Sirci, Afganistanci in Iračani, se pravi ljudje iz treh največjih skupin prosilcev za azil, ki pa za zdaj predstavljajo manjši delež.

Največ kaznivih dejanj je povezanih s tatvinami (29,2 odstotka), 28,3 odstotka s premoženjem, 23 odstotkov s povzročitvijo telesnih poškodb, ropi in nezakonitim odvzemom prostosti drugi osebi, 6,6 odstotka z drogami, in 1,1 odstotka s spolnimi zločini (novoletni migrantski napad na ženske v Kölnu ni zajet v tem poročilu, saj ga policija zaznava kot lanskoletnega).