sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migrante bodo namestili na luksuzne križarke in naftne ploščadi

Deli na:
Migrante bodo namestili na luksuzne križarke in naftne ploščadi

Foto: Reuters

Švedska vlada bo ob pomanjkanju namestitvenih kapacitet za migrante najela luksuzne ladje za križarjenje. V vsako bodo dali po 1.500 migrantov. Ta skandinavska država sicer letos pričakuje med 140.000 in 190.000 prosilcev za azil.

»Na Švedsko prihaja rekordno število beguncev. Urad za migracije je pod hudim pritiskom (…) Policija ocenjuje, da obstaja grožnja javnemu redu,« je nedavno potarnal tamkajšnji notranji minister Anders Ygeman. Predstavnik za stike z javnostmi na uradu za migracije Mikael Hvinlund pa je dejal: »Ljudje morajo spati v šotorih, pisarnah ali centrih za izredne razmere, kot bi bila naravna nesreča.«  Kljub temu Švedska ne bo omejila navala migrantov, ampak je začela preurejati več luksuznih ladij za križarjenje, kamor bodo namestili prosilce za azil. Pričakujejo, da bodo tam ostali leto dni, dokler njihova prošnja ne bo odobrena ali zavrnjena, poroča portal Breitbart, ki se sklicuje na švedski portal Afton Bladet.

Švedska je izkoristila že skoraj vse namestitvene možnosti. V sprejemne centre so spreminjali počitniške hiše, luksuzne dvorce, hotele, šole, celo bolnišnice in smučarske centre. Seveda so oblasti vse to najele, vse to najela, tako da so migrantski posli postali izredno donosni. Kot smo že poročali, se bo morala država zaradi migrantov zadolžiti za najmanj štiri milijarde evrov.

Švedska vlada je že sklenila pogodbe z lastniki potniških ladij, ki z migranti ne bodo imele velikih stroškov. Posadka bo manjša, stroškov za gorivo skorajda ne bo, saj bodo ladje zasidrane v pristaniščih. V uradu za migracije pravijo, da bodo prve ladje za sprejem migrantov pripravljene okoli božiča. Kar pa še ni vse. Če bo zmanjkalo ladij, se švedska vlada pogovarja tudi o najemu naftnih ploščadi, ki naj bi bile nared julija prihodnje leto.