900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Microsoft predstavil novo konzolo Xbox One

Deli na:
Microsoft predstavil novo konzolo Xbox One

Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je včeraj predstavil v tehnološki javnosti dlje časa pričakovano novo generacijo video igralne konzole Xbox One. Po navedbah podjetja gre za pravi domači zabaviščni center, ki krepko presega področje video iger. Na trg naj bi prišel še letos, cena še ni znana, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zmogljivejšo strojno opremo nove konzole poganja programska oprema, ki omogoča takojšnje preklapljanje med igrami, televizijo in brskanjem po spletu, je ob predstavitvi nove naprave na posebnem dogodku na sedežu podjetja v Redmondu pojasnil vodja Microsoftove enote za področje interaktivne zabave Don Mattrick.

Na novem Xboxu je nameščena tudi aplikacija za spletno video telefonijo Skype, skupaj z dodatnimi senzorji za zaznavanje gibanja in zvoka pa bo nova naprava prepoznala različne uporabnike in se nemudoma odzvala na njihove glasovne ukaze, podane v bolj naravnem jeziku kot doslej.

Microsoft je v okviru predstavitve nove konzole za dodatno pritegnitev dolgoletnih navdušencev nad njihovimi konzolami razkril tudi prvi vpogled v uveljavljeni video igri Call of Duty Ghosts in FIFA, ki se že prirejata za igranje na novi konzoli.



Eno najbolj priljubljenih strelskih video iger Halo so medtem uporabili za prikaz združevanja televizije in igranja video iger na konzoli Xbox One. Slavni filmski ustvarjalec Steven Spielberg je že pristal na produkcijo posebne televizijske serije Halo v sodelovanju z razvijalcem iger 343 Studio.

Microsoft je od uvedbe leta 2005 do danes prodal približno 77 milijonov video igralnih konzol obstoječe generacije Xbox 360. Njihov japonski tekmec Sony je podal približno enako število konzol Playstation 3, medtem ko je Nintendo po vsem svetu prodal že skoraj 100 milijonov konzol Wii.

Sony je februarja že najavil prihod nove konzole Playstation 4, naslednice konzole Playstation 3, a o njej še ni veliko znanega. Predstavil naj bi jo 10. junija na posebnem dogodku v Los Angelesu. Nintendova nedavno uvedena konzola Wii U je medtem razočarala z vidika obsega povpraševanja.