zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Michael Moore zanika, da podpira Trumpa: Je "najbolj podel in zloben kandidat" za predsednika ZDA

Deli na:
Michael Moore zanika, da podpira Trumpa: Je "najbolj podel in zloben kandidat" za predsednika ZDA

Foto: Getty Images

Ne, nisem podpornik Donalda Trumpa, je dokumentarist Michael Moore zanikal trditve Trumpa in njegovega sina Donalda mlajšega. Kandidat ameriških republikancev je zlorabil odlomek iz Moorovega novega dokumentarca Michael Moore in TrumpLand, v katerem filmar pravi, da bo Trump zmagal na volitvah 8. novembra, ker je srednji razred sit establišmenta, glas za Trumpa pa bo njihov "j**i se" Washingtonu. Trumpa je Moore opisal kot "najbolj podlega in zlobnega kandidata", ki se je kdaj potegoval za položaj predsednika ZDA.

"Trumpova zmaga bo največji "j**i se" v človeški zgodovini, in volivcem bo dobro delo," pravi Moore v svojem filmu. A to nikakor ne pomeni, da podpira republikanskega kandidata. Film je namenjen kot svarilo pred Trumpom, ki ga imenuje "človeški molotov koktejl" in "človeška ročna granata, ki jo lahko zakonito vržejo v sistem, ki jim je ukradel življenja". Če zmaga, pravi Moore, se bodo Trumpovi volivci kmalu zavedeli, kaj so storili, in podobno kot Britancem, ki so podprli brexit, jim bo žal. Njihova upravičena jeza bo privedla do konca Amerike, svari filmar, ki za predsednika Trumpa pravi, da bi bil zadnji predsednik Združenih držav Amerike.

Moore Trumpovi stari znanki Megyn Kelly pojasnjuje, kaj si misli o Trumpu:

Trump in njegov sin sta na Twitterju objavila kratek odlomek iz dokumentarca, po katerem bi gledalec lahko sklepal, da Moore podpira Trumpa. Ravno nasprotno, je odločen Moore, ki vztraja, da je bil "za Hillary še preden je bila Hillary za Hillary". V demokratski tekmi za strankino nominacijo je sicer podpiral Bernieja Sandersa, po uradni potrditvi Hillary Clinton kot kandidatke demokratov pa zdaj dela zanjo.

Se je pa Mooru Trumpova reklama vsaj finančno splačala. Njegov film je namreč prišel na vrh lestvice najbolje prodajanih videov v Applovi spletni trgovini iTunes.