kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Svet

Merklova, Schulz in Seehofer pripravljeni na uradna koalicijska pogajanja

Deli na:
Merklova, Schulz in Seehofer pripravljeni na uradna koalicijska pogajanja

Foto: Arhiv Svet24 - Nemška kanclerka Angela Merkel

Predsedniki konservativne unije (CDU/CSU) ter nemških socialdemokratov (SPD), Angela Merkel, Horst Seehofer in Martin Schulz, so se po več kot 24 urah uvodnih pogajanj v Berlinu strinjali, da bodo svojim članom strank predlagali začetek uradnih koalicijskih pogajanj o novi veliki koaliciji, navaja vire blizu pogajanj nemška tiskovna agencija dpa.

O dogovoru vodij strank morajo sedaj odločiti še posamezne pogajalske skupine. Če se bodo strinjale tudi pogajalske skupine, je naslednji večji korak kongres socialdemokratov prihodnji teden. SPD se je namreč odločila, da bo končno odločitev o vstopu v uradna koalicijska pogajanja prepustila svojim članom.

Pogajalske skupine trenutno razpravljajo o začasnem poročilu o uvodnih pogajanjih, ki je dolgo 28 strani. Ko ga bodo sprejele, se bo ponovno zbrala še velika skupina okoli 40 pogajalcev.

V Berlinu se je v četrtek začel ključni del pogajanj. To naj bi bil zadnji dan uvodnih pogovorov za sklenitev morebitne nove velike koalicije med unijo in SPD, vendar so se ta zavlekla v današnje jutro. Stranke so na pogajanjih obtičala pri temam, ko so migracije, finance in davki.