klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Merklova "na kraju zločina" priznala napake, a vseeno branila svojo politiko odprtih vrat

Deli na:
Merklova "na kraju zločina" priznala napake, a vseeno branila svojo politiko odprtih vrat

Angela Merkel - Foto: Profimedia

Nemška kanclerka Angela Merkel je med včerajšnjim obiskom v mestu Chemnitz, kjer so avgusta in septembra potekali nasilni protesti skrajne desnice, znova priznala, da je nemška vlada pri svoji begunski politiki naredila napake. Obisk je spremljal protest njenih nasprotnikov.

Napake po njenih besedah niso naredili s tem, ko so za kratek čas pomagali beguncem, ampak s tem, ker niso pravočasno poskrbeli za izvorne države in izvorne regije, je Merklova povedala v današnjem pogovoru z bralci časnika Freie Presse, ki so jo tudi povabili v Chemnitz. Ob tem je znova branila begunsko politiko odprtih vrat.

Izrazila je obžalovanje, da pri priznavanju varnih držav v parlamentu ni bilo napredka, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kanclerka je Chemnitz obiskala tri mesece po tistem, ko je bil tam zaboden 35-letni nemški državljan kubanskega rodu. Umor, ki so ga osumljeni trije prosilci za azil, je sprožil proteste skrajne desnice proti tujcem. Na nasilnih protestih so se skrajni desničarji spopadli z njihovimi nasprotniki, ki so prav tako protestirali. V povezavi s protesti so aretirali šest desničarskih teroristov.

Merklova, ki bo decembra zapustila položaj vodje krščanskih demokratov (CDU), je danes izpostavila dejstvo, da so številni prebivalci mesta nasprotovali ksenofobnemu nasilju. Znova je tudi sama obsodila "lov" na migrante, ki so jih prikazovali posnetki z ulic.

Ob začetku obiska v mestu v zvezni deželi Saška se je Merklova srečala tudi z mladimi košarkarji tamkajšnjega košarkarskega kluba.

Njen obisk je spremljal protest, ki se ga je udeležilo več sto nasprotnikov kanclerke. Pozivali so jo k odstopu in jo označili za "izdajalko ljudstva".