elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Svet

Mercator-CG prevzema trgovsko verigo Franca

Deli na:
Mercator-CG prevzema trgovsko verigo Franca

Foto: Fortenova

Družba Mercator-CG in trgovska veriga "Franca" sta danes podpisali kupoprodajno pogodbo, s katero Mercator-CG prevzema maloprodajne objekte Franca v skoraj vseh občinah v Črni gori.

Gre za prvi prevzem Fortenova grupe v regiji, s katerim družba uresničuje enega svojih strateških ciljev - da ob organski rasti zagotovi tudi krepitev mreže svojih trgovin na trgih jugovzhodne Evrope in njihovo dostopnost kupcem, s prevzemi lokalnih trgovskih verig.

Transakcijo je predhodno odobrila Agencija za varstvo konkurence, z njeno izvedbo pa Mercator-CG, ki deluje pod blagovno znamko IDEA, krepi svojo ključno konkurenčno prednost do potrošnikov - dostopnost na trgu celotne države.

Nakupovalna veriga v lasti družine Franca ima 67 trgovin, od tega največ 13 v Podgorici, sledi osem v Budvi in sedem v Bijelem Polju. S prevzemom novih trgovin se maloprodajna mreža blagovne znamke IDEA poveča na skoraj 200 trgovin, s prevzemom 900 zaposlenih v maloprodaji družbe Franca pa se povečuje pomen družbe Mercator-CG kot enega največjih delodajalcev v državi. Po tem prevzemu bo blagovna znamka IDEA skupaj zaposlovala več kot 2500 ljudi. Mercator-CG pa je kot delodajalec prevzel vse pogodbene obveznosti do novih zaposlenih.

Foto: Fortenova

Podpisa pogodbe o zaključku transakcije se je udeležil tudi Fabris Peruško, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova grupe, ki je ob tem povedal:

"Fortenova grupa je močno podprla ta Mercatorjev prevzem, ker on potrjuje uresničitev naše strategije s katero krepimo regionalno prisotnosti v maloprodaji. Imamo jasno predstavo o tem, kaj želimo v tej panogi v vseh petih državah, v katerih poslujemo - kakovostno ponudbo in storitev, dostopne cene ter razpršenost in širino izbire za potrošnike. Že sedaj jasno vidimo učinke sinergij v maloprodaji, ki so se začele z integracijo Mercatorja leta 2021,- od izboljšanega izvajanja in upravljanja do odličnega sodelovanja z lokalnimi dobavitelji, ki se je zaradi krajših dobavnih verig izkazalo kot naša ključna konkurenčna prednost med prejšnjima krizama. Glede na to, da je družina Franca zelo kakovosten proizvajalec mesa in mesnih izdelkov, sem prepričan, da se bo dobro partnerstvo nadaljevalo tudi v tem primeru," je dejal Peruško.

Foto: Fortenova