Revija Reporter
Svet

Melanii Trump pada podpora in CNN-ova novinarka jo napada: Melania ne razume, kaj pomeni biti prva dama!

M. M.

17. dec. 2018 14:22 Osveženo: 14:39 / 17. 12. 2018

Deli na:

Melania Trump

www.businessinsider.com

V novi anketi CNN je podpora Melanii Trump upadla in sodelavka ameriške televizije Kate Andersen Brower pravi, da Melania "ne razume kaj, pomeni biti prva dama".

Browerjeva je Melanio kritizirala zaradi intervjuja, ki ga je prava dama dala televiziji Fox News. V njem je dejala, da so oportunisti, ki izrabljajo njeno ime, njen največji problem na položaju prve dame.

Melania bi morala svojo vplivno funkcijo izkoristiti kot priložnost, da spregovori o izzivih in težavah drugih ljudi, je prepričana novinarka. Browerjeva meni, da se Melanio na položaju prve dame preveč ukvarja s seboj in svojo družino. So po vsem, čemur je bila priča, med drugim se je srečala s preživelimi in z družinami žrtev strelskega napada v Parklandu, mediji res najtežji del njenega dela, sprašuje novinarka.

Če je CNN Melanii še oktobra nameril 54-odstotno pozitivno mnenje v ameriški javnosti, ji je ta le dva meseca kasneje občutno manj naklonjena in le še 43 odstotkov vprašanih je imelo o njej pozitivno mnenje.

Najboljši rezultat v CNN-ovi anketi je Melania dosegla maja letos (57 odstotkov), najslabšega pa tk pred Trumpovo inavguracijo januarja 2017 (36 odstotkkov).

Prvo damo je v bran vzela njena piarovka Stephanie Grisham, ki se je obregnila ob absurdnost medijskega pokrivanja prve dame. Medije je obtožila, da se osredotočajo na nepomembne zadeve, namesto da bi bili pozorni na globlje probleme, ki se jih loteva Melania.

Grishamova je naštela primere Melaniine odprtosti za probleme družbe, med drugim obiske pri žrtvah strelskih napadov in njeno kampanjo Be Best, v okviru katere obiskuje otroške bolnišnice. Prva dama je bo in še v prihodnje dokazovala svojo predanost ciljem, v katere verjame, obenem pa bo ostala zvesta sama sebi, pravi Grishamova.