nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Maščevanje za ubitega generala: na Američane v Iraku že letijo rakete

Deli na:
Maščevanje za ubitega generala: na Američane v Iraku že letijo rakete

Američani v Bagdadu so zaprti v Zeleni coni. - Foto: Profimedia

Zeleno cono v Bagdadu, kjer je med drugim ameriško veleposlaništvo v Iraku, ter oporišče, kjer so nameščene ameriške sile, so včeraj po krajevnem času zadele rakete, poročajo tuje tiskovne agencije. Do napadov prihaja dan po ameriški likvidaciji iranskega generala Kasema Solejmanija v Iraku.

Raketa tipa katjuša je po navedbah policijskih virov pristala v strogo nadzorovanem območju, t.i. zeleni coni, kjer so tudi vladna poslopja. Po navedbah iraške vojske, na katere se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP, je še ena raketa zadela območje blizu zelene cone.

Zatem sta letalsko oporišče Balad severno od prestolnice, kjer so nameščeni ameriški vojaki, zadeli dve raketi tipa katjuša, so potrdili viri v iraški vojski.

Napada sta se zgodila, potem ko se je na tisoče Iračanov danes zbralo na žalni slovesnosti za Solejmanija in iraškega poveljnika pro-iranske milice Abuja Mahdija al Muhandisa, ki sta bila ubita v ameriškem napadu. Solejmanija bodo sicer prepeljali v domovino ter ga v torek pokopali v domačem mestu Kerman v osrednjem delu države.

Napad na iranskega poveljnika, ki ga je ukazal ameriški predsednik Donald Trump, je nevarno zaostril napetosti na že tako nemirnem Bližnjem vzhodu. Iran je namreč zagrozil z ostrimi povračilnimi ukrepi, ZDA pa napovedujejo okrepitev prisotnosti na Bližnjem vzhodu. Iz sveta medtem prihajajo pozivi k zadržanosti.

loading...
Loading...