stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Manuel Valls: Smo v vojni s skrajnimi islamisti, ne pa z islamom

Deli na:
Manuel Valls: Smo v vojni s skrajnimi islamisti, ne pa z islamom

Foto: Reuters

Francija je v vojni s terorizmom, islamizmom in džihadizmom, ni pa v vojni z nobeno religijo, je včeraj pred poslanci poudaril francoski premier Manuel Valls. Premier se je udeležil izrednega zasedanja parlamenta v Parizu, namenjenega počastitvi 17 žrtev nedavnih najbolj krvavih terorističnih napadov v Franciji v zadnjega pol stoletja.

Kot je še poudaril premier, Francija ni v vojni z muslimani ali z islamom. Poslanci so se žrtvam napadov ob začetku seje poklonili z minuto molka, nato pa je v dvorani spontano zazvenela francoska himna. Svojo enotnost v teh trenutkih so med drugim dokazali z glasnim aplavzom po Vallsovem govoru, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Premier je sicer včeraj znova napovedal sprejetje novih varnostnih ukrepov, kot sta vzpostavitev posebne baze podatkov za boj proti terorizmu ter izolacijo islamistov v francoskih zaporih, tako da ti ne bodo mogli radikalizirati drugih zapornikov. Pozval je tudi k "redni krepitvi" domačih obveščevalnih agencij in k nadzoru terorističnih osumljencev. EU je pozval k več finančnim sredstvom za vojaško posredovanje proti teroristom v tujini.

Kot je dejal, "se moramo na to izredno situacijo odzvati z izrednimi ukrepi", a obenem je zavrnil "izredne ukrepe, ki odstopajo od pravnih načel in vrednot" v Franciji.