Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Svet

Madžarska vlada delodajalcem dovolila, da zahtevajo cepljenje zaposlenih

Deli na:
Madžarska vlada delodajalcem dovolila, da zahtevajo cepljenje zaposlenih

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Zaradi naraščajočega števila okužb z virusom Corona se je Madžarska vlada odločila, da delodajalcem dovoli, da od svojih zaposlenih zahtevajo cepljenje proti covidu-19 zaradi zagotavljanja varnosti delavcev, je danes na redni novinarski konferenci sporočil vodja kabineta predsednika vlade Gergely Gulyas.

Dodal je, da je cilj ukrepov k cepljenju spodbuditi čim več ljudi, poroča madžarska tiskovna agencija MTI. Za zaposlene v državnih ustanovah bo država lahko predpisala takšno obvezno cepljenje, župani pa bodo imeli pravico uvesti zahtevo pri lokalnih svetih, je še dejal.

Sporočil je še, da se je vlada odločila, da bo od 1. novembra dalje v javnem prometu ponovno obvezno nošenje mask in prepoved obiskovanja obiskovalcev v bolnišnicah.

Madžarska je pred poletjem večinoma odpravila ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Trenutno za sodelovanje v javnem življenju ni potrebno dokazilo o cepljenju ali testiranje. Edina izjema so pomembni dogodki. Zaenkrat so maske obvezne le v bolnišnicah in domovih za ostarele, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih mesecih se je število okužb z novim koronavirusom na Madžarskem močno povečalo. Sedemdnevna pojavnost novih okužb na 100.000 prebivalcev je bila nedavno 170. V celoti je cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalstva.

Loading...