madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Lindsey Vonn ne bo mogla tekmovati na moškem smuku

Deli na:
Lindsey Vonn ne bo mogla tekmovati na moškem smuku

Foto: Reuters

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je v Oberhofnu izvedla jesensko zasedanje in na njem sprejela nekaj sklepov za prihajajočo sezono. Poleg številnih tehničnih sklepov je zanimiv predvsem tisti, v katerem so ameriški smučarki Lindsey Vonn zaprli vrata na moško tekmo svetovnega pokala.

Vonnova je na vsak način želela nastopiti na moški tekmi v Lake Louisu. Fis je zdaj pojasnila, da tekmovalci enega spola ne morejo nastopiti na tekmah drugega spola, ter da ne bodo dovolili izjem v pravilih. So pa dodali, da lahko Vonnova zaprosi prireditelje te tekme za dovoljenje za nastop v vlogi predtekmovalke.

Svet Fisa je obravnaval tudi poročila prirediteljev prihodnjih svetovnih prvenstev in olimpijskih iger v Sočiju 2014; pri slednjem so člani sveta izrazili zaskrbljenost zaradi zmanjšanja števila mest za gledalce na smučarskih tekmovanjih.


V Oberhofnu so z nekaj malenkostnimi spremembami potrdili koledarje svetovnih pokalov za prihajajočo sezono. Za sezono 2013/14 pa so tistega za alpsko smučanje poslali v ponovno presojo ustrezni komisiji zaradi nekaterih nejasnosti pri izvedbi ženskih tekem. Sklenili so tudi, da bo minimalni nagradni sklad za sezono 2012/13 ostal na isti ravni kot v prejšnji.

Svet Fisa je tudi sklenil, da bodo protidopinška pravila za leto 2013 veljala v polnem obsegu, kar pomeni tudi uvedbo biološkega potnega lista in kazni v obliki prepovedni nastopanja na tekmah za morebitne kršitelje kodeksa. Omejili so tudi pokrovitelje v športu, ki prihajajo iz vrst stavniških hiš. Tekmovalci ne bodo smeli imeti takšnih osebnih pokroviteljev, prireditelji tekem pa lahko do konca izpolnijo pogodbe s takšnimi partnerji do konca sezone, vendar ne smejo sklepati novih.

Fis pa je izbrala tudi gostitelja jubilejnega 50. kongresa leta 2016; prijavilo se je osem mest, tudi Portorož, pri krovni smučarski organizaciji pa so izbrali mehiški Cancun.

Loading...