peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Lindsey Vonn ne bo mogla tekmovati na moškem smuku

Deli na:
Lindsey Vonn ne bo mogla tekmovati na moškem smuku

Foto: Reuters

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je v Oberhofnu izvedla jesensko zasedanje in na njem sprejela nekaj sklepov za prihajajočo sezono. Poleg številnih tehničnih sklepov je zanimiv predvsem tisti, v katerem so ameriški smučarki Lindsey Vonn zaprli vrata na moško tekmo svetovnega pokala.

Vonnova je na vsak način želela nastopiti na moški tekmi v Lake Louisu. Fis je zdaj pojasnila, da tekmovalci enega spola ne morejo nastopiti na tekmah drugega spola, ter da ne bodo dovolili izjem v pravilih. So pa dodali, da lahko Vonnova zaprosi prireditelje te tekme za dovoljenje za nastop v vlogi predtekmovalke.

Svet Fisa je obravnaval tudi poročila prirediteljev prihodnjih svetovnih prvenstev in olimpijskih iger v Sočiju 2014; pri slednjem so člani sveta izrazili zaskrbljenost zaradi zmanjšanja števila mest za gledalce na smučarskih tekmovanjih.


V Oberhofnu so z nekaj malenkostnimi spremembami potrdili koledarje svetovnih pokalov za prihajajočo sezono. Za sezono 2013/14 pa so tistega za alpsko smučanje poslali v ponovno presojo ustrezni komisiji zaradi nekaterih nejasnosti pri izvedbi ženskih tekem. Sklenili so tudi, da bo minimalni nagradni sklad za sezono 2012/13 ostal na isti ravni kot v prejšnji.

Svet Fisa je tudi sklenil, da bodo protidopinška pravila za leto 2013 veljala v polnem obsegu, kar pomeni tudi uvedbo biološkega potnega lista in kazni v obliki prepovedni nastopanja na tekmah za morebitne kršitelje kodeksa. Omejili so tudi pokrovitelje v športu, ki prihajajo iz vrst stavniških hiš. Tekmovalci ne bodo smeli imeti takšnih osebnih pokroviteljev, prireditelji tekem pa lahko do konca izpolnijo pogodbe s takšnimi partnerji do konca sezone, vendar ne smejo sklepati novih.

Fis pa je izbrala tudi gostitelja jubilejnega 50. kongresa leta 2016; prijavilo se je osem mest, tudi Portorož, pri krovni smučarski organizaciji pa so izbrali mehiški Cancun.

loading...
Loading...