zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodna preiskava posla s stanovanji v Celovških dvorih

Deli na:
Sodna preiskava posla s stanovanji v Celovških dvorih

Foto: Bobo

Preiskovalni sodnik je leto po tem, ko je Nacionalni preiskovalni urad neuradno ovadil nekdanjo direktorico ljubljanskega stanovanjskega sklada Jožko Hegler in poslovneža Andreja Oblaka, izdal sklep o uvedbi sodne preiskave. Sklep ni pravnomočen, oba se bosta napovedih nanj pritožila, danes piše Dnevnik.

Preiskovalni sodnik je izdal sklep o uvedbi sodne preiskave zoper nekdanjo direktorico ljubljanskega javnega stanovanjskega sklada in poslovneža, ki naj bi leta 2006 oškodovala proračun sklada, so za časnik potrdili na specializiranem državnem tožilstvu.

Oblak je zagotovil, da z ljubljanskim skladom ni sklenil nobene pogodbe o svetovanju ali posredovanju in da bo takšne domneve izpodbijal z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi. Tudi Heglerjeva je dejala, da se bo na sklep sodišča pritožila, navaja časnik.


Heglerjeva je leta 2006 kot direktorica sklada sklenila svetovalno in posredniško pogodbo z družbo Sebua, ki naj bi skladu pomagala kupiti 300 stanovanj v Celovških dvorih. Policisti sumijo, da jo je sklenila vedoč, da dogovorjene storitve ne bodo opravljene, saj se je pred tem o nakupu stanovanj neposredno pogajala z vodstvom S.P.C., pozneje Vegrad AM, ki ga je takrat vodil Oblak.

S tem naj bi zlorabila položaj in sklad oškodovala za 650.000 evrov. Heglerjeva je avgusta lani dejala, da je bil Oblak tisti, ki je predlagal, naj bo Sebua posrednik, kar pa je slednji odločno zanikal. Policisti naj bi ga vseeno ovadili napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Poslu daje dodatno razsežnost podatek, ki so ga po informacijah časnika organi pregona odkrili pri preiskovanju poslov med skupino Hypo Alpe Adria Bank Slovenija, Vegradom in podjetji v Liechtensteinu. Dejanski lastnik Sebue v času sklenitve sporne pogodbe naj bi bil Oblakov oče Miro.