Revija Reporter
Svet

Levičarji zastrupili Roberta Spencerja, borca proti islamizaciji

Jože Biščak

27. maj. 2017 6:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Islandska policija preiskuje poskus umora Roberta Spencerja, ameriškega pisatelja in blogerja, ustanovitelja spletne strani Jihad Watch, ki razkriva zločine muslimanov.

V medijih ste lahko prebrali, kako je poslovnež in republikanec Greg Gianforte domnevno napadel Guardianovega novinarja Bena Jacobsa. Novinarska mainstreamovska srenja se je zganila, a ti isti prevladujoči mediji niso niti z besedo poročali o poskusu umora Roberta Spencerja v Reykjavíku. Seveda, za Spencerja bi levičarji najrajši videli, da bi umrl, saj v svojih kolumnah in knjigah opozarja pred radikalnim islamom, poleg tega je soustanovitelj organizacije za človekove pravice z imenom Stop islamizaciji Amerike.

Kot so poročali nekateri alternativni mediji (Breitbart, New American, Spectator ali WND), je Spencer gostoval na Islandiji. Po dobro obiskanem predavanju je odšel z organizatorji v bližnjo restavracijo. Nek mladi Islandec ga je poklical po imenu in mu dejal, da ju njegov velik oboževalec. Kmalu je prišel drugi, zamahnil z roko in mu rekel: »Je*i se.« Spencer se je zato umaknil.

»Približno petnajst minut kasneje, ko sem se vrnil v hotelsko sobo, so mi otrpli obraz, noge in roke. Začel sem se tresti in bruhati, srce mi je razbijalo. Noč sem preživel v bolnišnici v Reykjaviku,« se spominja Spencer. Hitro mu je postalo jasno, da je bil incident v restavraciji past. Zamotil ga je Islandec, ki ga je preklinjal, medtem ko mu je »oboževalec« nekaj vsul v pijačo. Njegova teorija se je izkazala kot točna, saj je toksikološki test pokazal, da je bil zastrupljen z nevarno mešanico zdravil in drog. V njegovi krvi je bila ugotovljena prisotnost ritalina (zdravilo narejeno iz sintetičnega kokaina) in MDMA (ekstazi). In če ne bi pomoč poiskal v bolnišnici, bi umrl, zato je zadevo prijavil kot poskus umora. Dogodek kot »napad s strupom« preiskuje islandska policija.

Znani kanadski pisatelj in konservativni politični komentator Mark Steyn je zapisal, da gre za tipično delovanje levičarjev, ki uporabljajo vsa sredstva, tudi nasilna, da bi utišali drugače misleče.