zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Letos je meje EU prečkalo že več kot pol milijona migrantov

Deli na:
Letos je meje EU prečkalo že več kot pol milijona migrantov

Foto: Reuters

Agencija za zunanje meje Evropske unije Frontex je danes objavila, da je v letošnjem letu meje EU prečkalo več kot pol milijona migrantov, a je Frontex hkrati opozoril, da so morebiti koga zabeležili dvakrat. Lani je meje EU prečkalo 280.00 migrantov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V prvih osmih mesecih letos je bilo na mejah EU zabeleženih več kot 500.000 migrantov, rekord pa je bil dosežen avgusta, ko je meje EU prečkalo 156.000 migrantov," je objavil Frontex.

Grški otoki so največji naval zabeležili avgusta, ko je tja prispelo 88.000 migrantov. Med tistimi, ki so v Grčijo prišli iz Turčije, je skoraj 75 odstotkov sirskih beguncev. Ob tem je Frontex še dodal, da "migranti, ki pridejo v Turčijo, govorijo o vedno bolj nasilnih in krutih tihotapcih ljudi".

Frontex je še objavil, da so od začetka leta iz osrednjega Sredozemskega morja rešili 106.000 migrantov, ki so poskušali prek morja doseči Italijo, kar je za šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Turške oblasti so medtem objavile, da so od začetka leta iz poškodovanih čolnov rešile 42.000 migrantov.