martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

Svet

Kurz Avstrijcem sporoča, da to zimo ne bo ponovitve Ischgla: Smučanje bo dovoljeno, zabave pa ne

Deli na:
Kurz Avstrijcem sporoča, da to zimo ne bo ponovitve Ischgla: Smučanje bo dovoljeno, zabave pa ne

Avstrijski kancler Sebastian Kurz. - Foto: Bobo

V Avstriji bo v letošnji zimski sezoni smučanje dovoljeno, a brez spremljevalnih zabav, je danes sporočil avstrijski kancler Sebastian Kurz. "Apres ski, kot ga poznamo, ne bo mogoč," je podčrtal. Pri tem je mislil na zabave, ki so se v preteklih sezonah v številnih smučarskih centrih začenjale, takoj ko so se za tisti dan zaprla smučišča.

Zimska športno-turistična središča v Avstriji v novi sezoni ne bodo smela prirejati zabav. S tem želi avstrijska vlada preprečiti širjenje covida-19 in rešiti pomembno turistično panogo, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Avstrijski podjetniki in politiki so v zadnjih dneh zelo zaskrbljeni, saj so zaradi rasti števila okužb z novim koronavirusom številne evropske države svojim državljanom odsvetovale potovanja ne le na Dunaj, ampak tudi v gorska središča.

Kot je danes pojasnil Kurz, bodo turisti v Avstriji pozimi lahko smučali, jedli v restavracijah in se udeleževali kulturnih prireditev. Klasičnih zabav pa ne bo. Bari bodo lahko stregli hrano in pijačo le gostom, ki bodo sedeli za njihovo mizo, ob tem pa bodo morali, enako kot restavracije, v gorskih središčih vrata zapreti ob 22. uri.

Turizem in prostočasne dejavnosti ustvarijo okoli 15 odstotkov avstrijskega bruto domačega proizvoda.

Avstrijska vlada se je pod plazom obtožb znašla že zaradi neodzivnosti ob zaključku prejšnje turistične sezone, ko se je na stotine turistov iz vse Evrope s covidom-19 okužilo v priljubljenem smučarskem središču Ischgl, znanem po živahnem nočnem življenju. Proti vladi so trije okuženi obiskovalci Iscghla in ena družina pacienta, ki je zaradi covida-19 umrl, vložili tožbe.

Loading...